Μοσχομυριστή πίτα που τρώγεται ως σνακ αλλά εξίσου ευχάριστα και ως πρωινό !!!
Υλικά: { Μερίδες: για ένα ταψί διαμ. 22-26 εκ. }
•► 2 φύλλα κουρού ή 4 χειροποίητα φύλλα
•► λάδι για το άλειμμα των φύλλων
•► 750 γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο λιωμένη με πιρούνι
•► 1 μάτσο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•► ½ ματσάκι άνηθο
•► 1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο (τα φυλλαράκια)
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τη μυζήθρα και προσθέτετε το δυόσμο, τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και απλώνετε το πρώτο φύλλο ζύμης κουρού ή τα δύο πρώτα χειροποίητα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα κι αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί.
Μοιράζετε πάνω τους ομοιόμορφα το μίγμα του τυριού και φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί πάνω από τη γέμιση.
Σκεπάζετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο κουρού και το λαδώνετε (ή με τα δύο τελευταία χειροποίητα φύλλα τα οποία λαδώνετε ένα προς ένα).
Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 2 φύλλα κουρού ή 4 χειροποίητα φύλλα
•► λάδι για το άλειμμα των φύλλων
•► 750 γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο λιωμένη με πιρούνι
•► 1 μάτσο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•► ½ ματσάκι άνηθο
•► 1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο (τα φυλλαράκια)
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τη μυζήθρα και προσθέτετε το δυόσμο, τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και απλώνετε το πρώτο φύλλο ζύμης κουρού ή τα δύο πρώτα χειροποίητα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα κι αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί.
Μοιράζετε πάνω τους ομοιόμορφα το μίγμα του τυριού και φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί πάνω από τη γέμιση.
Σκεπάζετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο κουρού και το λαδώνετε (ή με τα δύο τελευταία χειροποίητα φύλλα τα οποία λαδώνετε ένα προς ένα).
Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή απο Ελένη Ψυχούλη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ελένη Ψυχούλη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Tina Webb !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Σκαρμούτσος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ανδρέας Λαγός !!!
•► Όλες οι Συνταγές από The Eaters !!!
•► 6 παγωμένες συνταγές που θα σε δροσίσουν !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πεϊνιρλί !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου