Ένα χορταστικό και πολύ νόστιμο ορεκτικό με πλούσια γέμιση λαχανικών, που μπορείτε να σερβίρετε και ως κυρίως πιάτο παρέα με μια πράσινη σαλάτα.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 1 φύλλο ζύμη για τάρτες (320 γρ. περίπου)
•► 1 κρεμμύδι σε φετούλες
•► 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 300 γρ. κολοκύθα, χωρίς φλούδα, κομμένη σε κύβους των 1-2εκ.
•► 1 μεγάλη πρέζα μπούκοβο
•► 100 γρ. σπανάκι
•► 3 αβγά
•► 200 ml κρέμα γάλακτος πηχτή, για μαγειρική
•► 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
•► 100 γρ. φέτα
•► 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Ανοίγετε το έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτες και το μοιράζετε σε τέσσερις ατομικές ταρτιέρες (με διάμετρο 12-15εκ. η καθεμία ή μία στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 20εκ.), καλύπτοντας πάτο και τοιχώματα.
Από πάνω στρώνετε τις τάρτες με ένα κομμάτι λαδόκολλα και ρίχνετε φασόλια ή ρύζι για βάρος. Τις ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά, κατόπιν τις ξεφουρνίζετε, πετάτε λαδόκολλα και φασόλια και ψήνετε ξανά για 5 λεπτά επιπλέον.
Στο μεταξύ, σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα και να καραμελώσει.
Κατόπιν, ρίχνετε και σοτάρετε τους κύβους της κολοκύθας και το σπανάκι για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε λίγο νερό και σιγοβράζετε μέχρι το νερό να εξατμιστεί και η κολοκύθα ίσα να έχει γίνει, να κρατάει ελάχιστα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό. Πασπαλίζετε με το μπούκοβο και ανάλογο αλατοπίπερο.
Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο και τη μισή φέτα ψιλοτριμμένη. Ρίχνετε λίγο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Θρυμματίζετε την υπόλοιπη φέτα σε μεγαλύτερα κομμάτια και την ανακατεύετε στο μίγμα της κολοκύθας. Γεμίζετε με αυτό τις ταρταλέτες και τις περιχύνετε με το μίγμα της κρέμας γάλακτος.
Πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και ψήνετε για 18-22 λεπτά για τις ατομικές τάρτες και 25-30 λεπτά για μία μεγάλη τάρτα, μέχρι η γέμιση να σταθεροποιηθεί.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 φύλλο ζύμη για τάρτες (320 γρ. περίπου)
•► 1 κρεμμύδι σε φετούλες
•► 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 300 γρ. κολοκύθα, χωρίς φλούδα, κομμένη σε κύβους των 1-2εκ.
•► 1 μεγάλη πρέζα μπούκοβο
•► 100 γρ. σπανάκι
•► 3 αβγά
•► 200 ml κρέμα γάλακτος πηχτή, για μαγειρική
•► 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
•► 100 γρ. φέτα
•► 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Ανοίγετε το έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτες και το μοιράζετε σε τέσσερις ατομικές ταρτιέρες (με διάμετρο 12-15εκ. η καθεμία ή μία στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 20εκ.), καλύπτοντας πάτο και τοιχώματα.
Από πάνω στρώνετε τις τάρτες με ένα κομμάτι λαδόκολλα και ρίχνετε φασόλια ή ρύζι για βάρος. Τις ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά, κατόπιν τις ξεφουρνίζετε, πετάτε λαδόκολλα και φασόλια και ψήνετε ξανά για 5 λεπτά επιπλέον.
Στο μεταξύ, σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα και να καραμελώσει.
Κατόπιν, ρίχνετε και σοτάρετε τους κύβους της κολοκύθας και το σπανάκι για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε λίγο νερό και σιγοβράζετε μέχρι το νερό να εξατμιστεί και η κολοκύθα ίσα να έχει γίνει, να κρατάει ελάχιστα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό. Πασπαλίζετε με το μπούκοβο και ανάλογο αλατοπίπερο.
Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο και τη μισή φέτα ψιλοτριμμένη. Ρίχνετε λίγο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Θρυμματίζετε την υπόλοιπη φέτα σε μεγαλύτερα κομμάτια και την ανακατεύετε στο μίγμα της κολοκύθας. Γεμίζετε με αυτό τις ταρταλέτες και τις περιχύνετε με το μίγμα της κρέμας γάλακτος.
Πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και ψήνετε για 18-22 λεπτά για τις ατομικές τάρτες και 25-30 λεπτά για μία μεγάλη τάρτα, μέχρι η γέμιση να σταθεροποιηθεί.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ελένη Ψυχούλη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ελένη Ψυχούλη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Σκαρμούτσος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ανδρέας Λαγός !!!
•► 6 παγωμένες συνταγές που θα σε δροσίσουν !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πεϊνιρλί !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου