Τα λουκουμάτα τα δοκίμασα στην Τήνο και εντυπωσιάστηκα. Μοιάζουν με κουραμπιέδες και είναι γεμισμένα με λουκούμι τριαντάφυλλο.
Υλικά:   { Για 40 μπισκότα }
•► 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
•► ½ φλιτζάνι λευκό κρασί ή ρετσίνα
•► ½ κιλό περίπου αλεύρι μαλακό
•► ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 10 λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο, μεγάλα
•► 40 αμύγδαλα ασπρισμένα
•► ροδόνερο
•► άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι για λίγα λεπτά. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο λάδι εναλλάξ με το κρασί, μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
Κόβετε τα λουκούμια στα τέσσερα. Παίρνετε κομματάκι ζύμης στο μέγεθος καρυδιού, την πλαταίνετε στην παλάμη σας και βάζετε στο κέντρο 1/4 λουκουμιού και ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Διπλώνετε και πλάθετε μπαλάκια.
Αραδιάζετε τα μπαλάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Τα βγάζετε, τα αφήνετε να μισοκρυώσουν, τα ραντίζετε με ροδόνερο και τα πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
•► ½ φλιτζάνι λευκό κρασί ή ρετσίνα
•► ½ κιλό περίπου αλεύρι μαλακό
•► ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 10 λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο, μεγάλα
•► 40 αμύγδαλα ασπρισμένα
•► ροδόνερο
•► άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι για λίγα λεπτά. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο λάδι εναλλάξ με το κρασί, μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
Κόβετε τα λουκούμια στα τέσσερα. Παίρνετε κομματάκι ζύμης στο μέγεθος καρυδιού, την πλαταίνετε στην παλάμη σας και βάζετε στο κέντρο 1/4 λουκουμιού και ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Διπλώνετε και πλάθετε μπαλάκια.
Αραδιάζετε τα μπαλάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Τα βγάζετε, τα αφήνετε να μισοκρυώσουν, τα ραντίζετε με ροδόνερο και τα πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Elena Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ελένη Ψυχούλη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Σκαρμούτσος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ανδρέας Λαγός !!!
•► 6 παγωμένες συνταγές που θα σε δροσίσουν !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πεϊνιρλί !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου