Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς γίνεται η (ήπια) κατάθλιψη
να οδηγεί σε σοφία και αυτοβελτίωση ???



Αν ο ψυχολόγος σου σε συνέχαιρε για την κατάθλιψή σου, πώς θα σου φαινόταν; Εξωπραγματικό; Και όμως, υπάρχουν επιστήμονες που ισχυρίζονται ότι η κατάθλιψη ήπιας μορφής είναι μια ευκαιρία για να πάρει κάποιος καλύτερες αποφάσεις και να γίνει σοφότερος και πιο δημιουργικός.

Ένας από αυτούς είναι και ο ψυχολόγος – ψυχίατρος του πανεπιστημίου του Cardiff και του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του King’s College του Λονδίνου Paul Keedwell. Όμως ο Αριστοτέλης ήταν ο πρώτος που είχε δει με… καλό μάτι την κατάθλιψη πιστεύοντας στις ωφέλειές της.

Η θλίψη φέρνει πνευματική αναγέννηση !!

Η έρευνα του Paul Keedwell για τα μακροπρόθεσμα ευεργετικά αποτελέσματα της ήπιας κατάθλιψης τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η δυσάρεστη αυτή κατάσταση οδηγεί στην ενδοσκόπηση και την αυτο-ανακάλυψη, κοινώς στο «Γνώθι σαυτόν». Έτσι βοηθά κάποιον να γίνει πνευματικά ισχυρότερος και να αναγεννηθεί.

Ο Αριστοτέλης απέδιδε μεγάλη αξία στην κατάθλιψη !!

Υπενθυμίζοντας ότι διασημότατοι και ικανοί πολιτικοί, συγγραφείς, αθλητές και καλλιτέχνες υπήρξαν καταθλιπτικοί, ο Keedwell θεωρεί ότι υπάρχουν προφανή πλεονεκτήματα στην κατάθλιψη, όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό.

Όπως εξηγεί, υπάρχουν άνθρωποι που μετά από μια αναγκαία (όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων) καταθλιπτική περίοδο έκαναν θετική στροφή στα επαγγελματικά τους ή έφυγαν από μια ακατάλληλη σχέση.

Γενικά βελτίωσαν την ζωή τους και έγιναν πιο δημιουργικοί αναθεωρώντας κάποιες μη ρεαλιστικές προσδοκίες τους και επανεκτιμώντας τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους.

Ο Keedwell σημειώνει επίσης ότι και ο Αριστοτέλης απέδιδε μεγάλη αξία στην κατάθλιψη λόγω των φρέσκων ιδεών που μπορεί να φέρει στο προσκήνιο και επειδή κάνει όσους τη βιώνουν πιο ευαίσθητους στον πόνο των άλλων ανθρώπων.


Δεν είναι ελάττωμα !!

Η ήπια κατάθλιψη δεν είναι ελάττωμα αλλά ένας μηχανισμός άμυνας που δημιουργείται από μια ανάγκη επανεκτίμησης των περιστάσεων, εξηγεί ο Άγγλος ψυχίατρος.

Η συμβουλή του είναι ότι, αντί κάποιος να ερευνά διαρκώς τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας, είναι προτιμότερο να κάνει ένα είδος απολογισμού εξετάζοντας την τωρινή συμπεριφορά του. Αυτή η διαδικασία τον κάνει καλύτερο και συχνά τον απελευθερώνει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Γι΄ αυτό και στην ήπια μορφή της τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα παρουσιάζουν ελάχιστα κλινικά οφέλη, ενώ, όπως τονίζει, σαφώς χρειάζεται ειδική παρέμβαση όταν παρατηρείται μια μόνιμη και σοβαρής μορφής κατάθλιψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια :