Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Πού σύχναζαν κάποτε οι Αθηναίοι (ορκισμένοι) εργένηδες ???



Τα γεροντοπαλίκαρα της παλιάς Αθήνας είχαν το στέκι τους και περνούσαν μια χαρά, ελεύθερα και ωραία. Ώσπου τα… έβαλε στο μάτι μια φεμινίστρια και τους έκανε τον (άγαμο) βίο αβίωτο…

Tι λέει η ιστορία

Μια φορά κι έναν καιρό η Αθήνα είχε πολλές εξοχικές περιοχές, γεμάτες δέντρα, κήπους, λουλούδια. Είχε και ιπποτροχιόδρομο, το τέρμα του οποίου ήταν σε μία από αυτές τις εξοχικές περιοχές, που σήμερα πνίγεται στο τσιμέντο: στην Πλατεία Αμερικής. Εκεί το 1887 υπήρχε ένα μικρό καφενείο, στο οποίο σύχναζε μια παρέα ώριμων Αθηναίων που ήταν άγαμοι.

Μόνον ένας από αυτούς, ονόματι Γεώργιος Περπινιάς (ή Περπίνιας), στις αρχές της άνοιξης εκείνης της χρονιάς αποστάτησε και παντρεύτηκε, αλλά μόνο για μια μέρα. Το επόμενο πρωί επανήλθε δριμύτερος και άγαμος (πάλι), καθώς ξαπόστειλε τη γυναίκα του γιατί (λέει) ήταν δύστροπη.

Το γεγονός έγινε αμέσως πρώτο θέμα στην Εφημερίδα των Κυριών, την οποία εξέδιδε η φεμινίστρια Καλλιρρόη Παρρέν. Μάλιστα η Παρρέν είχε ήδη δημοσιεύσει άρθρο, μέσα από το οποίο παρότρυνε την τότε κυβέρνηση να ψηφίσει νόμο που να φορολογεί όλους τους άγαμους άνδρες από 30 χρονών και πάνω,

…με το σκεπτικό ότι υπήρχαν πολλές ανύπαντρες γυναίκες που ήθελαν να κάνουν οικογένεια και δεν έβρισκαν γαμπρούς. Και κάπως έτσι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους ορκισμένους εργένηδες της εποχής…

Φόρος αγάμων

Το κράτος όντως επιχείρησε για πρώτη φορά να φορολογήσει τους άγαμους, όπως επίσης και όσους σύχναζαν σε οίκους ανοχής ή παρόμοια στέκια, με τη δικαιολογία ότι οι παντρεμένοι πλήρωναν περισσότερους φόρους επειδή είχαν οικογένειες.

Υπολόγιζε ότι με αυτόν τον τρόπο θα αύξανε κατά πολλά εκατομμύρια δραχμές τα έσοδά του και ταυτόχρονα θα καταπολεμούσε το δημογραφικό πρόβλημα. Όμως οι άγαμοι αντέδρασαν και έκαναν τόπο διαμαρτυρίας τους την πλατεία (λίγο πριν από την πτώχευση του 1893).


Πλατεία Αγάμων

Έτσι λοιπόν η πλατεία, που δεν είχε επίσημο όνομα, λόγω της συνάθροισης εκεί των αγάμων απέκτησε το 1890 το πρώτο της όνομα: Πλατεία Αγάμων.

Ανεπίσημα μέχρι τότε οι Αθηναίοι την ονόμαζαν Πλατεία Ανθεστηρίων, καθώς η περιοχή ήταν εξοχική και συνήθιζαν να προϋπαντούν εκεί τον Μάιο, μαζεύοντας λουλούδια και πλέκοντας στεφάνια.

Και, τελικά, πλατεία Αμερικής

Τελικά, η πλατεία Αγάμων κράτησε αυτό το πρωτότυπο όνομα ως το 1927, οπότε μετονομάστηκε – επί δημαρχίας Σπύρου Πάτση – σε Πλατεία Αμερικής, «προς τιμήν της φιλελληνικής πολιτικής των ΗΠΑ».


bimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :