Μια υπέροχη και πανεύκολη πίτα, που με τη συνοδεία ενός δροσιστικού χυμού παντζαριού γίνεται ένα πλήρες, υγιεινό γεύμα.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 1 φύλλο ζύμη κουρού
Για τη γέμιση
•► 300 γρ. χαλούμι, σε πολύ λεπτές φέτες
•► 8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
•► 200 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα
•► 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Για το τελείωμα
•► 1 κρόκο αβγού, χτυπημένο
•► 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο ξερό, σπασμένο
•► 40 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για 1 λεπτό.
Ρίχνετε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε όλα τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Το αφήνετε στην άκρη να στραγγίξει και να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Απλώνετε το φύλλο κουρού πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Στρώνετε ομοιόμορφα στο μισό φύλλο τις φέτες χαλούμι, αφήνοντας λίγο περιθώριο από τις άκρες.
Από πάνω στρώνετε τη γαλοπούλα και στη συνέχεια απλώνετε ομοιόμορφα το σοταρισμένο σπανάκι.
Αλείφετε με νερό τις άκρες και καλύπτετε με το άλλο μισό φύλλο, πιέζοντας να κολλήσουν τα δύο φύλλα καλά και τα διπλώνετε σαν να κεντάτε.
Αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό, πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και το αμύγδαλο και ψήνετε για 17-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα εξωτερικά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 φύλλο ζύμη κουρού
Για τη γέμιση
•► 300 γρ. χαλούμι, σε πολύ λεπτές φέτες
•► 8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
•► 200 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα
•► 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Για το τελείωμα
•► 1 κρόκο αβγού, χτυπημένο
•► 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο ξερό, σπασμένο
•► 40 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για 1 λεπτό.
Ρίχνετε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε όλα τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Το αφήνετε στην άκρη να στραγγίξει και να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Απλώνετε το φύλλο κουρού πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Στρώνετε ομοιόμορφα στο μισό φύλλο τις φέτες χαλούμι, αφήνοντας λίγο περιθώριο από τις άκρες.
Από πάνω στρώνετε τη γαλοπούλα και στη συνέχεια απλώνετε ομοιόμορφα το σοταρισμένο σπανάκι.
Αλείφετε με νερό τις άκρες και καλύπτετε με το άλλο μισό φύλλο, πιέζοντας να κολλήσουν τα δύο φύλλα καλά και τα διπλώνετε σαν να κεντάτε.
Αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό, πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και το αμύγδαλο και ψήνετε για 17-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα εξωτερικά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός ~ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου