Πεντανόστιμη τάρτα που στέκεται στο τραπέζι σε κάθε περίσταση, ως καθημερινό σνακ, μέχρι και ως ορεκτικό στο γιορτινό τραπέζι !!!
Υλικά:   { Μερίδες: για 1 ταρτιέρα }
•► 1 φύλλο σφολιάτας
•► 300 γρ. μανιτάρια φρέσκα
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 ντομάτα μεγάλη, σε κυβάκια
•► 1 κοφτή κουτ. σούπας θυμάρι
•► 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
•► 150 γρ. τυρί κρέμα
•► 150 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε 2 ή 3 κομμάτια το καθένα, ανάλογα το μέγεθος τους.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια ταυτόχρονα, ανακατεύοντας συνέχεια. Στα 5 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε μπόλικο πιπέρι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τον πελτέ ντομάτας, ρίχνετε το μίγμα μέσα στο τηγάνι και σβήνετε τη φωτιά. Ανακατεύετε και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στου 200 βαθμούς. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτα και απλώνετε το φύλλο σφολιάτας στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας. Όσο φύλλο περισσεύει το κόβετε.
Αδειάζετε μέσα τη γέμιση, σκεπάζετε την τάρτα με λαδόκολλα για να μην αρπάξει και την ψήνετε στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά περίπου, μέχρι η σφολιάτα να ροδοκοκκινίσει.
Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρή πριν την κόψετε σε τρίγωνα και τη σερβίρετε.
Tips:
•► Είναι σημαντικό να έχει κρυώσει η γέμιση όταν τη ρίξετε πάνω από τη σφολιάτα, γιατί αν είναι πολύ ζεστή, η βάση της τάρτας θα “μουλιάσει” και δε θα ψηθεί καλά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 φύλλο σφολιάτας
•► 300 γρ. μανιτάρια φρέσκα
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 ντομάτα μεγάλη, σε κυβάκια
•► 1 κοφτή κουτ. σούπας θυμάρι
•► 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
•► 150 γρ. τυρί κρέμα
•► 150 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε 2 ή 3 κομμάτια το καθένα, ανάλογα το μέγεθος τους.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια ταυτόχρονα, ανακατεύοντας συνέχεια. Στα 5 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε μπόλικο πιπέρι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τον πελτέ ντομάτας, ρίχνετε το μίγμα μέσα στο τηγάνι και σβήνετε τη φωτιά. Ανακατεύετε και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στου 200 βαθμούς. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτα και απλώνετε το φύλλο σφολιάτας στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας. Όσο φύλλο περισσεύει το κόβετε.
Αδειάζετε μέσα τη γέμιση, σκεπάζετε την τάρτα με λαδόκολλα για να μην αρπάξει και την ψήνετε στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά περίπου, μέχρι η σφολιάτα να ροδοκοκκινίσει.
Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρή πριν την κόψετε σε τρίγωνα και τη σερβίρετε.
Tips:
•► Είναι σημαντικό να έχει κρυώσει η γέμιση όταν τη ρίξετε πάνω από τη σφολιάτα, γιατί αν είναι πολύ ζεστή, η βάση της τάρτας θα “μουλιάσει” και δε θα ψηθεί καλά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου