Τα diamants είναι πεντανόστιμα στρογγυλά κουλουράκια τριφτά στο στόμα με πλούσια γεύση βουτύρου και γλυκιά και τραγανή κρούστα στην περιφέρεια φτιαγμένη από ζάχαρη.
Είναι ιδανικοί συνοδοί τσαγιού και καφέ, απαραίτητα στον μπουφέ του πρωινού, αλλά και αγαπημένα των παιδιών που τρελαίνονται με τη γεύση τους !!!
Υλικά:   { Μερίδες: Για 25 τεμάχια }
•► 190 γρ. βούτυρο αγελαδινό
•► 215 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 75 γρ. ζάχαρη, άχνη
•► 1 κρόκο αβγού
•► 1 μπαστουνάκι βανίλιας
•► λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Χαράζετε κατά μήκος το μπαστουνάκι της βανίλιας και με μαχαιράκι ξύνετε τα σποράκια στον κάδο του μίξερ.
Ρίχνετε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύετε όλα μαζί με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα.
Αφού ετοιμαστεί η ζύμη, την πλάθετε σε κυλινδρικό σχήμα και την αφήνετε στην κατάψυξη τυλιγμένη σε σελοφάν μέχρι να σφίξει.
Στη συνέχεια, τη βγάζετε από την κατάψυξη και την αλείφετε με λίγο νερό χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Έπειτα, σε ένα ταψί ρίχνετε κρυσταλλική ζάχαρη, ρολάρετε τον κύλινδρο της ζύμης πάνω της να κολλήσει γύρω γύρω και μετά την κόβετε σε ροδέλες.
Αραδιάζετε τις ροδέλες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα, όχι όμως να ροδοκοκκινίσουν πολύ.
Αφήνετε τα diamants να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί και μετά… τα περιποιείστε ΚΑΝΟΝΙΚΑ !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 190 γρ. βούτυρο αγελαδινό
•► 215 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 75 γρ. ζάχαρη, άχνη
•► 1 κρόκο αβγού
•► 1 μπαστουνάκι βανίλιας
•► λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Χαράζετε κατά μήκος το μπαστουνάκι της βανίλιας και με μαχαιράκι ξύνετε τα σποράκια στον κάδο του μίξερ.
Ρίχνετε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύετε όλα μαζί με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα.
Αφού ετοιμαστεί η ζύμη, την πλάθετε σε κυλινδρικό σχήμα και την αφήνετε στην κατάψυξη τυλιγμένη σε σελοφάν μέχρι να σφίξει.
Στη συνέχεια, τη βγάζετε από την κατάψυξη και την αλείφετε με λίγο νερό χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Έπειτα, σε ένα ταψί ρίχνετε κρυσταλλική ζάχαρη, ρολάρετε τον κύλινδρο της ζύμης πάνω της να κολλήσει γύρω γύρω και μετά την κόβετε σε ροδέλες.
Αραδιάζετε τις ροδέλες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα, όχι όμως να ροδοκοκκινίσουν πολύ.
Αφήνετε τα diamants να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί και μετά… τα περιποιείστε ΚΑΝΟΝΙΚΑ !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος ~ Φωτογραφία/ Food Styling: Aντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου