Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Οι μισές γυναίκες κινδυνεύουν να εμφανίσουν άνοια, Πάρκινσον ή εγκεφαλικό κάποια στιγμή στη ζωή τους !!!



Μία στις δύο γυναίκες και ένας στους τρεις άνδρες άνω των 45 ετών είναι πιθανό ότι θα διαγνωσθούν με άνοια, Πάρκινσον ή εγκεφαλικό κάποια στιγμή αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Ρότερνταμ, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρα Αρφάν Ικράμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευρολογίας και ψυχιατρικής "Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry", σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», ανέλυσαν στοιχεία για 12.100 ανθρώπους (το 58% γυναίκες), που ήσαν τουλάχιστον 45 ετών κατά την έναρξη της έρευνας.

Στη διάρκεια 26 ετών (1990-2016) πέθαναν οι 5.291, οι 3.260 δεν είχαν διαγνωσθεί με καμία νευρολογική πάθηση, οι 1.489 διαγνώσθηκαν με άνοια (το 80% λόγω Αλτσχάιμερ), οι 263 με νόσο Πάρκινσον, ενώ οι 1.285 με εγκεφαλικό (το 65% ισχαιμικού τύπου).

Υπολογίστηκε ότι ο κίνδυνος μιας 45άρας γυναίκας να εμφανίσει κάποια από αυτές τις τρεις νευρολογικές παθήσεις στη ζωή της, ήταν 48%, ενώ για ένα 45άρη άνδρα ο κίνδυνος ήταν μικρότερος (36%). Ειδικότερα για την άνοια, στην ηλικία των 45 ετών ο κίνδυνος κατοπινής διάγνωσης ήταν 26% περίπου για μια γυναίκα και 14% για έναν άνδρα.

Ενώ οι 45χρονοι ανεξαρτήτως φύλου έχουν σχεδόν παρόμοιο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό, οι άνδρες έχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο να το πάθουν σε μικρότερη ηλικία από ό,τι οι γυναίκες. Από την άλλη όμως, οι γυναίκες έχουν διπλάσια πιθανότητα από ό,τι οι άνδρες να διαγνωσθούν τόσο με άνοια όσο και με εγκεφαλικό στη διάρκεια της ζωής τους.

Όπως είπε ο ερευνητής Σίλβαν Λίτσερ, «οι μεσήλικες εστιάζουν την προσοχή τους κυρίως στην καρδιοπάθεια και στον καρκίνο, όμως οι ασθένειες του εγκεφάλου είναι συχνότερες στους ηλικιωμένους. Για τους ανθρώπους άνω των 85 ετών, η άνοια είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος».

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ερευνητές, πολλοί άνθρωποι στην τρίτη ηλικία πάσχουν από περισσότερες από μία νευρολογικές παθήσεις, δύο ή και τρεις ταυτόχρονα. Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο να διαγνωσθούν με άνοια, Πάρκινσον ή εγκεφαλικό, όπως έδειξε η μελέτη, είναι όσοι στη μέση ηλικία είχαν υψηλότερη πίεση του αίματος, υψηλή χοληστερίνη, καρδιακή αρρυθμία και διαβήτη τύπου 2.

Οι ερευνητές τόνισαν τη σημασία της πρόληψης προκειμένου να μειωθούν οι νευρολογικές παθήσεις μεταξύ των ηλικιωμένων και υπολόγισαν ότι αν εκδήλωση άνοιας, Πάρκινσον ή εγκεφαλικού ήταν δυνατό να καθυστερήσει κατά ένα έως τρία χρόνια, ο κατοπινός κίνδυνος διάγνωσης με κάποια από αυτές τις παθήσεις θα μειωνόταν κατά 45% για ένα άτομο 45ςετών και κατά τουλάχιστον 50% για τους άνω των 85 ετών.

Η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, ο έλεγχος του βάρους, η σωματική άσκηση, η αποφυγή καπνίσματος, η λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ, καθώς επίσης ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης σε φυσιολογικά επίπεδα, βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου μέχρι προχωρημένη ηλικία.



iatropedia.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :