Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Μαύρο σκόρδο: Η άγνωστη υπερτροφή
που παράγεται στον Θεσσαλικό κάμπο !!!



Το μαύρο σκόρδο είχε αρχικά εμφανιστεί στην Ιαπωνία, την Κορέα και την Ταϊλάνδη, στη συνέχεια κατέκτησε και την Αμερική. Τα τελευταία όμως χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και στην Ελλάδα.

Ίσως να μην έχετε ξανακούσει αυτή την ιδιαίτερη υπερτροφή. Το μαύρο σκόρδο φαίνεται ότι έχει τις ίδιες θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με το λευκό σκόρδο, αλλά είναι εφοδιασμένο με τη διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών. Επίσης, μελέτες αναφέρουν πως διαθέτει τετραπλάσια περιεκτικότητα καλίου, νατρίου, μαγνησίου, ασβεστίου και υδατοδιαλυτών αμινοξέων.

Πώς δημιουργείται όμως; Το μαύρο σκόρδο είναι το προϊόν προσεκτικής επεξεργασίας, η οποία διαρκεί 30 ημέρες σε ένα καλά ελεγχόμενο περιβάλλον σε υψηλές θερμοκρασίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραγωγοί παίρνουν το λευκό σκόρδο, το οποίο τοποθετούν σε έναν ειδικό κλίβανο όπου και παραμένει για περίπου ένα μήνα. Σε αυτό το περιβάλλον είναι που ωριμάζει και ζυμώνεται αργά και αφυδατώνεται χωρίς να ξεραίνεται. Στη συνέχεια, γίνεται πιο μαλακό και παίρνει το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα.

Μετά τις 30 μέρες το επεξεργασμένο σκόρδο μεταφέρεται σε ένα καθαρό δωμάτιο για να οξειδωθεί για τις επόμενες 45 μέρες. Δεν προστίθενται συντηρητικά στη διαδικασία και γι’ αυτό αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά συμπληρώματα που είναι διαθέσιμα στην αγορά και υπάρχει και σε μορφή κάψουλας.

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι δεν έχει τις «αρνητικές επιπτώσεις» (μυρωδιά κλπ), κάτι που το κάνει αυτομάτως πιο φιλικό προς τον τελικό καταναλωτή.

Σταδιακά το μαύρο σκόρδο ήρθε και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα μια εταιρεία, με έδρα τον Πλατύκαμπο Λάρισας. Η συγκεκριμένη εταιρία λειτουργεί από το 1996 ως μια μικρή τοπική βιομηχανική μονάδα που μεταποιεί τοπικά προϊόντα, όπως το λευκό σκόρδο.

Μάλιστα η εταιρεία κάνει ήδη εξαγωγές σε χώρες του εξωτερικού, όπως στη Γερμανία, στην Κύπρο, στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Ιταλία, ενώ ετοιμάζεται να μπει στην αγορά της Ρωσίας.

Τα εστιατόρια έχουν αρχίσει να προσθέτουν το μαύρο σκόρδο στις συνταγές τους ως γκουρμέ συστατικό και φαίνεται πως αυτή η υπερτροφή σταδιακά γίνεται όλο και πιο γνωστή για όλους τους καλούς λόγους.



Δεν υπάρχουν σχόλια :