Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Πίτα σφολιάτας με λαχανικά και μανούρι…
by Chef Σιμόνη Καφίρη !!!



Μια ξεχωριστή, καλοκαιρινή πίτα με φρέσκα λαχανικά και μανούρι που τρώγεται το ίδιο ευχάριστα χλιαρή αλλά και κρύα.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► 2 φύλλα σφολιάτας
•► ½ κιλό κολοκυθάκια μικρά
•► 2 μελιτζάνες φλάσκες, καθαρισμένες από τη φλούδα
•► 2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
•► 2 πιπεριές πράσινες
•► 2 πιπεριές κόκκινες
•► 2 πιπερίτσες καυτερές κόκκινες, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
•► 350 γρ. μανούρι, σε κύβους
•► 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•► 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 φλιτζάνι ντοματάκια ψιλοκομμένα
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
•► γάλα ή αβγό, για το άλειμμα του φύλλου
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά και σκουπίζετε τα λαχανικά. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες (ή σε κύβους αν είναι μεγάλα), τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια και τις μελιτζάνες σε κύβους.

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια για μερικά λεπτά, κατόπιν τις πιπεριές και τέλος τις μελιτζάνες. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε τα λαχανικά.

Μην προσθέσετε άλλο λάδι ακόμα κι αν το απορροφήσουν όλο οι μελιτζάνες. Μετά από μερικά λεπτά σοταρίσματος το τηγάνι θα γεμίσει ξανά με λάδι.

Ρίχνετε τα κρεμμύδια, τις καυτερές πιπερίτσες και το σκόρδο και τα σοτάρετε για μερικά λεπτά. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, σκεπάζετε το τηγάνι και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Τα αφήνετε να κρυώσουν, προσθέτετε τις ελιές, το μαϊντανό και το τυρί και ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγετε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και βάζετε στο κέντρο και κατά μήκος το μίγμα των λαχανικών. Κόβετε πιο στενό το δεύτερο φύλλο και σκεπάζετε με αυτό το μίγμα των λαχανικών.

Γυρίζετε το μεγαλύτερο φύλλο της βάσης προς τα μέσα κατά 2εκ. ώστε να κολλήσει στο πάνω φύλλο και η γέμιση να κλείσει καλά. Για να κολλήσουν τα δύο φύλλα σφολιάτας μεταξύ τους τα βρέχετε με νερό.

Αλείφετε την επιφάνεια με γάλα ή αβγό και χαράζετε με παράλληλες μαχαιριές το πάνω φύλλο κάθε 3εκ. προσέχοντας να μη φτάνουν μέχρι τις άκρες.

Ψήνετε το ρολό στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, δηλαδή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η σφολιάτα. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή αλλά και κρύα.

Tips:

Πριν βάλετε το μίγμα των λαχανικών στη σφολιάτα μπορείτε να αλείψετε την επιφάνεια όπου θα απλώσετε τη γέμιση με λίγο pesto μαϊντανού ή βασιλικού.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή απο Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :