Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Κλασικό γλυκό σουφλέ με λικέρ Grand Marnier.. by Chef Ελένη Ψυχούλη !!!



Ποιο σουφλέ σοκολάτας; Η βασική συνταγή για τα γλυκά σουφλέ είναι του σουφλέ με grand marnier.

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ήδη, θα γίνει το αγαπημένο σας από την πρώτη κουταλιά.

Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }

•► 140 ml γάλα
•► 1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας αλεύρι
•► 2 κουτ. σούπας γάλα κρύο
•► 40 ml grand marnier
•► 5 κρόκους αβγών
•► 3 ασπράδια αβγών
•► 1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
•► 1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε καλά το 140ml γάλα σε κατσαρολάκι.

Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά με το σύρμα τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι, τους κρόκους των αβγών και το κρύο γάλα.

Ρίχνετε στο μίγμα το ζεστό γάλα και το βάζετε σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά να δέσει ελαφρά.

Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και ενσωματώνετε το λικέρ.

Χτυπάτε τα ασπράδια με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνετε στην κρέμα.

Βουτυρώνετε το σκεύος, το πασπαλίζετε καλά με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μεταφέρετε το μίγμα.

Ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά και μόλις βγει από το φούρνο πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Tips:

Για σουφλέ λεμονιού με σάλτσα λιμοντσέλο:
Κάνετε την κρέμα όπως στη βασική συνταγή και προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από 2 λεμόνια. Διαλύετε 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ στο χυμό 4 λεμονιών και δένετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μαζί με… …

•► 125 γρ. ζάχαρη,
•► 125 γρ. βούτυρο αγελάδος και
•► 3 κουτ. σούπας λιμοντσέλο.

Σερβίρετε το σουφλέ πασπαλισμένο με άχνη και πλάι του τη σάλτσα.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλσυση !!!


Η Συνταγή από Ελένη Ψυχούλη ~ Food Styling: Tina & Olivia Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :