Ποιο σουφλέ σοκολάτας; Η βασική συνταγή για τα γλυκά σουφλέ είναι του σουφλέ με grand marnier.
Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ήδη, θα γίνει το αγαπημένο σας από την πρώτη κουταλιά.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 140 ml γάλα
•► 1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας αλεύρι
•► 2 κουτ. σούπας γάλα κρύο
•► 40 ml grand marnier
•► 5 κρόκους αβγών
•► 3 ασπράδια αβγών
•► 1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
•► 1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε καλά το 140ml γάλα σε κατσαρολάκι.
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά με το σύρμα τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι, τους κρόκους των αβγών και το κρύο γάλα.
Ρίχνετε στο μίγμα το ζεστό γάλα και το βάζετε σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά να δέσει ελαφρά.
Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και ενσωματώνετε το λικέρ.
Χτυπάτε τα ασπράδια με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνετε στην κρέμα.
Βουτυρώνετε το σκεύος, το πασπαλίζετε καλά με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μεταφέρετε το μίγμα.
Ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά και μόλις βγει από το φούρνο πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Tips:
Για σουφλέ λεμονιού με σάλτσα λιμοντσέλο: Κάνετε την κρέμα όπως στη βασική συνταγή και προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από 2 λεμόνια. Διαλύετε 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ στο χυμό 4 λεμονιών και δένετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μαζί με… …
•► 125 γρ. ζάχαρη,
•► 125 γρ. βούτυρο αγελάδος και
•► 3 κουτ. σούπας λιμοντσέλο.
Σερβίρετε το σουφλέ πασπαλισμένο με άχνη και πλάι του τη σάλτσα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 140 ml γάλα
•► 1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας αλεύρι
•► 2 κουτ. σούπας γάλα κρύο
•► 40 ml grand marnier
•► 5 κρόκους αβγών
•► 3 ασπράδια αβγών
•► 1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
•► 1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε καλά το 140ml γάλα σε κατσαρολάκι.
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά με το σύρμα τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι, τους κρόκους των αβγών και το κρύο γάλα.
Ρίχνετε στο μίγμα το ζεστό γάλα και το βάζετε σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά να δέσει ελαφρά.
Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και ενσωματώνετε το λικέρ.
Χτυπάτε τα ασπράδια με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνετε στην κρέμα.
Βουτυρώνετε το σκεύος, το πασπαλίζετε καλά με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μεταφέρετε το μίγμα.
Ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά και μόλις βγει από το φούρνο πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Tips:
Για σουφλέ λεμονιού με σάλτσα λιμοντσέλο: Κάνετε την κρέμα όπως στη βασική συνταγή και προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από 2 λεμόνια. Διαλύετε 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ στο χυμό 4 λεμονιών και δένετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μαζί με… …
•► 125 γρ. ζάχαρη,
•► 125 γρ. βούτυρο αγελάδος και
•► 3 κουτ. σούπας λιμοντσέλο.
Σερβίρετε το σουφλέ πασπαλισμένο με άχνη και πλάι του τη σάλτσα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλσυση !!!
Η Συνταγή από Ελένη Ψυχούλη ~ Food Styling: Tina & Olivia Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου