Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Από πού θα πάρεις… υγιεινή γλύκα ???



Θέλεις μια φυσική γλυκαντική ουσία για να αντικαταστήσεις την (ανθυγιεινή) ζάχαρη;

Εκτός από το μέλι ,έχεις ακόμα να επιλέξεις δύο γλυκά και θρεπτικά σιρόπια: Το νοστιμότατο πετιμέζι (σταφυλόμελο) και το «σοκολατένιο» χαρουπόμελο.

Το πρώτο είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο και χαλκό, ενώ το δεύτερο περιέχει περισσότερο ασβέστιο και από το γάλα, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, μεταλλικά ιχνοστοιχεία, βιταμίνες Α και Β, καταπραΰνει το στομάχι και διευκολύνει την ομαλή λειτουργία του εντέρου.

Πετιμέζι: Ένα θρεπτικό σιρόπι

Το πετιμέζι, εκλεκτό παραδοσιακό προϊόν της Κρήτης, χρησιμοποιήθηκε ως θερμαντικό μέσο την περίοδο του πολέμου αλλά και ως γλυκαντική ουσία στη ζαχαροπλαστική τότε που η ζάχαρη – λόγω της υψηλής τιμής της – ήταν είδος πολυτελείας. Είναι 100% φυσικό προϊόν (συμπύκνωμα σταφυλιού), που φτιάχνεται χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών και ζάχαρης και διατηρείται εκτός ψυγείου για πολύ καιρό.

Σήμερα, ως φυσική γλυκαντική ουσία, εξοστρακίζει από την κουζίνα τη ζάχαρη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή παραδοσιακών σπιτικών γλυκών δίνοντας υπέροχη γεύση και άρωμα (στις τηγανίτες και στους λουκουμάδες είναι ακαταμάχητο). Χρησιμοποιείται όμως το ίδιο επιτυχημένα και στη μαγειρική – πολλοί διάσημοι σεφ το περιλαμβάνουν πλέον στις γκουρμέ συνταγές τους.

Δοκίμασέ το ως σιρόπι στο γιαούρτι και στο παγωτό, στο ψωμί με βούτυρο, ακόμα και ως βασικό συστατικό ενός λικέρ. Για παράδειγμα, στην Κρήτη βάζουν 3 μέρη πετιμέζι και 1 μέρος τσικουδιά και φτιάχνουν ένα λικέρ που σε απογειώνει…

Χαρουπόμελο: Γλυκό σαν σοκολάτα

Το χαρουπόμελο – ένα από τα παραδοσιακά προϊόντα της Κύπρου – είναι το σιρόπι που προέρχεται από τον καρπό της χαρουπιάς, δέντρο που αναπτύσσεται στην ανατολική Μεσόγειο κατά μήκος των εύκρατων παραλιακών περιοχών.

Προκύπτει από το βράσιμο των χαρουπιών και η γεύση του είναι σοκολατένια. Κατέχει κι αυτό περίοπτη θέση στη διατροφική ιστορία, καθώς, όπως λέγεται, τα χαρούπια έθρεψαν τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στην έρημο. Επίσης χάρη σε αυτό χιλιάδες παιδιά επιβίωσαν κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι εξαιρετικά θρεπτική τροφή και χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία σε διάφορα παρασκευάσματα, γλυκά και ροφήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :