Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Μήλα γεμιστά με δαμάσκηνα
και σάλτσα λευκού κρασιού…
by Super Chef Ηλίας Μαμαλάκης !!!



Εύκολο και εντυπωσιακό επιδόρπιο ιδανικό για να κλείσει το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι. Δοκιμάστε να το συνδυάσετε με έναν καλό επιδόρπιο οίνο.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► 6 μεγάλα μήλα πράσινα
•► 1 λίτρο λευκό κρασί αρωματικό
•► 2 φλιτζάνια ζάχαρη
•► 1 κλαράκι κανέλα
•► 1 κουτ. γλυκού σπόρους γλυκάνισου

Για τη γέμιση δαμάσκηνου

•► 30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
•► 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
•► 1 ποτήρι του κρασιού μπράντι

Για το σερβίρισμα

•► 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τον πουρέ δαμάσκηνου:
σε μια κατσαρόλα βάζετε τα 30 δαμάσκηνα μαζί με το κόκκινο κρασί και το μπράντι.

Αφήνετε να πάρουν βράση, μετριάζετε τη φωτιά και τα μαγειρεύετε υπομονετικά μέχρι να απορροφήσουν όλο το κρασί. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και, μόλις κρυώσουν, τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ να γίνουν ένας ομοιογενής πουρές. Τον αφήνετε να κρυώσει.

Πλένετε τα μήλα, αφαιρείτε το κοτσανάκι από πάνω, τραβάτε μια μαχαιριά στο κάτω μέρος για να κάθονται καλά μέσα στην κατσαρόλα τα μήλα και με ένα μικρό μαχαιράκι κουφώνετε τα μήλα αφαιρώντας τη στήλη με τα κουκούτσια. Γεμίζετε τα μήλα σας με τον πουρέ δαμάσκηνου και τα βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα που να χωράνε ίσα ίσα.

Σε ένα λεκανάκι αδειάζετε τα λευκό αρωματικό κρασί. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε σιγά σιγά το κρασί μέσα στην κατσαρόλα με τα μήλα. Προσθέτετε τα σποράκια του γλυκάνισου, την κανέλα και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, για 15-20 λεπτά περίπου.

Βγάζετε με σπάτουλα τα μήλα σιγά σιγά για να μη διαλυθούν και τα ακουμπάτε σε πιατέλα. Συνεχίζετε το βράσιμο τη σάλτσας των μήλων μέχρι να πήξει ελαφρά και, αφού κρυώσει, τη μαζεύετε σε ένα μπολ.

Σερβίρετε τα μήλα με τη γέμιση δαμάσκηνο μαζί με παγωτό σοκολάτα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα που έβρασαν στην κατσαρόλα.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food Styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :