Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Πώς θα φτιάξεις βασιλόπιτα
χωρίς αβγά και βούτυρο ???


Φωτό: © Depositphotos.com/Ingrid Balabanova

Φέτος μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα μια βασιλόπιτα με θρεπτικά συστατικά – χωρίς βούτυρο, αβγά ή άλλα παχυντικά υλικά – με απίστευτη γλύκα και νοστιμιά!

Υλικά:

•► 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη
•► Αλεύρι για όλες τις χρήσεις – όσο πάρει, μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός (περίπου 3 φλιτζάνια)
•► 2 κουταλάκια τσαγιού κοφτά μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό σόδα
•► 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό κανέλα
•► 1 φλιτζάνι φυσικός χυμός πορτοκαλιού
•► Ξύσμα πορτοκαλιού
•► 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
•► ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα
•► Ζάχαρη άχνη
•► Καρφογαρίφαλα

Εκτέλεση:

Βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και τα χτυπάς για λίγη ώρα με σύρμα, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι με τη σόδα, την μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.

Ψιλοκόβεις τα καρύδια και τα αναμειγνύεις με τις σταφίδες.

Στο μείγμα του ελαιόλαδου με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι ρίχνεις σιγά-σιγά το αλεύρι και την καρυδόψιχα με τις σταφίδες.

Ανακατεύεις καλά, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Θα πρέπει να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός (αν σφίξει πολύ, μπορείς να προσθέσεις ακόμα λίγο χυμό πορτοκαλιού).

Αλείφεις με ελαιόλαδο ένα ταψάκι και το πασπαλίζεις με αλεύρι.

Το αναποδογυρίζεις, για να πέσει η περιττή ποσότητα αλευριού, και στρώνεις μέσα το μείγμα.

Ψήνεις την πίτα σε μέτριο φούρνο για περίπου μία ώρα.

Όταν είναι έτοιμη (αν μπήξεις ένα μαχαίρι, θα πρέπει να βγει στεγνό), τη βγάζεις από τον φούρνο και την αφήνεις να κρυώσει.

Κατόπιν την αναποδογυρίζεις προσεκτικά σε μια πιατέλα και βάζεις το νόμισμα.

Τη γυρίζεις πάλι ίσια σε άλλη πιατέλα, την πασπαλίζεις με τη ζάχαρη άχνη και σχηματίζεις τον αριθμό της νέας χρονιάς με τα καρφογαρίφαλα.

Σημείωση: Να προσέξεις να μετρήσεις όλα τα υλικά με το ίδιο μέγεθος φλιτζανιού (πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο) και το ίδιο κουταλάκι, για να βγουν σωστά. Επίσης, αν θέλεις μεγαλύτερη πίτα, θα πρέπει να διπλασιάσεις την ποσότητα των υλικών και να την ψήσεις σε μεγαλύτερο ταψί.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!

Και του χρόνου με ΥΓΕΙΑ !!!



Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

bimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :