Ψιλοκομμένα και ψημένα λαχανικά που θα σερβίρετε μέσα σε τραγανές φωλιές κανταϊφιού που θα περιχύσετε με Flora με βούτυρο.
Ένα ορεκτικό που δεν θα περάσει απαρατήρητο από κανένα τραπέζι !!!
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
•► Flora με βούτυρο, λιωμένο
•► 2 μελιτζάνες φλάσκες
•► 2 κολοκυθάκια
•► 1 πιπεριά πράσινη
•► 1 πιπεριά κόκκινη
•► 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
•► 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
•► 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
•► 1 πιπερίτσα καυτερή
•► 2 φλιτζάνια ντομάτα τριμμένη
•► ½ φλιτζάνι ελιές θρούμπες, χωρίς κουκούτσι
•► 2 κουτ. σούπας κάππαρη
•► 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Δουλεύετε το κανταΐφι με τα χέρια σας και σχηματίζετε με τις κλωστές «φωλίτσες» με διάμετρο 10-12 εκ.
Τις πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και χοντροτριμμένο πιπέρι, τις περιχύνετε με το λιωμένο Flora και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ πλένετε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Κόβετε τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Σοτάρετε σε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο το κρεμμύδι για μερικά λεπτά και προσθέτετε το σκόρδο και την πιπερί-τσα. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ροδίζετε ελαφρά.
Ρίχνετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το μαϊντανό, τις ελιές και την κάπαρη και ανακατεύετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Γεμίζετε τις ψημένες φωλιές κανταϊφιού με το μίγμα των λαχανικών και σερβίρετε. Αν σας έχει περισσέψει κι άλλη γέμιση, τη σερβίρετε ξεχωριστά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
•► Flora με βούτυρο, λιωμένο
•► 2 μελιτζάνες φλάσκες
•► 2 κολοκυθάκια
•► 1 πιπεριά πράσινη
•► 1 πιπεριά κόκκινη
•► 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
•► 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
•► 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
•► 1 πιπερίτσα καυτερή
•► 2 φλιτζάνια ντομάτα τριμμένη
•► ½ φλιτζάνι ελιές θρούμπες, χωρίς κουκούτσι
•► 2 κουτ. σούπας κάππαρη
•► 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Δουλεύετε το κανταΐφι με τα χέρια σας και σχηματίζετε με τις κλωστές «φωλίτσες» με διάμετρο 10-12 εκ.
Τις πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και χοντροτριμμένο πιπέρι, τις περιχύνετε με το λιωμένο Flora και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ πλένετε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Κόβετε τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Σοτάρετε σε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο το κρεμμύδι για μερικά λεπτά και προσθέτετε το σκόρδο και την πιπερί-τσα. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ροδίζετε ελαφρά.
Ρίχνετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το μαϊντανό, τις ελιές και την κάπαρη και ανακατεύετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Γεμίζετε τις ψημένες φωλιές κανταϊφιού με το μίγμα των λαχανικών και σερβίρετε. Αν σας έχει περισσέψει κι άλλη γέμιση, τη σερβίρετε ξεχωριστά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου