Μπαίνουν με την ίδια ευκολία στο μπουφέ του πάρτι, στο καλαθάκι για το σχολείο ή το πικ νικ και το τάπερ του γραφείου.
Αυτά τα αρωματικά και νόστιμα σπανακοταρτάκια ετοιμάζονται και τρώγονται πολύ γρήγορα !!!
Υλικά:   { Μερίδες: για 12 κομμάτια }
•► 4 φύλλα κρούστας
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (100 ml)
Για τη γέμιση
•► 200 γρ. σπανάκι πλυμένο, στεγνωμένο και ψιλοκομμένο
•► 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη (προτιμήστε σκληρή για να τριφτεί εύκολα)
•► 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα (ή κατίκι)
•► 2 αβγά
•► ½ φλιτζάνι γάλα
•► 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, ψιλοκομμένα
•► ½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο σπανάκι, το αλατίζετε και το τρίβετε καλά με τα χέρια να μαλακώσει.
Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φέτα, το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το μπέικιν πάουντερ, τα αβγά χτυπημένα με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη γέμιση κατά μέρος.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε 12 κομμάτια το καθένα.
Λαδώνετε ένα ταψάκι με 12 υποδοχές για muffins και στρώνετε μέσα σε κάθε υποδοχή από 4 κομμάτια φύλλο, λαδώνοντας τα ένα προς ένα.
Γεμίζετε με το μίγμα της γέμισης, βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 25 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση. Σερβίρετε τα σπανακοταρτάκια ζεστά ή χλιαρά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 4 φύλλα κρούστας
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (100 ml)
Για τη γέμιση
•► 200 γρ. σπανάκι πλυμένο, στεγνωμένο και ψιλοκομμένο
•► 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη (προτιμήστε σκληρή για να τριφτεί εύκολα)
•► 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα (ή κατίκι)
•► 2 αβγά
•► ½ φλιτζάνι γάλα
•► 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, ψιλοκομμένα
•► ½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο σπανάκι, το αλατίζετε και το τρίβετε καλά με τα χέρια να μαλακώσει.
Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φέτα, το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το μπέικιν πάουντερ, τα αβγά χτυπημένα με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη γέμιση κατά μέρος.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε 12 κομμάτια το καθένα.
Λαδώνετε ένα ταψάκι με 12 υποδοχές για muffins και στρώνετε μέσα σε κάθε υποδοχή από 4 κομμάτια φύλλο, λαδώνοντας τα ένα προς ένα.
Γεμίζετε με το μίγμα της γέμισης, βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 25 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση. Σερβίρετε τα σπανακοταρτάκια ζεστά ή χλιαρά.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video… …
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου