Ένας μεζές που είναι η καλύτερη συνοδεία για το τσίπουρο !!!
Υλικά:   { Για 4-6 Μερίδες }
•► 1 χταπόδι 1 κιλό περίπου
•► 1 κρεμμύδι τριμμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
•► ½ φλιτζάνι τσίπουρο
•► 60 ml ελαιόλαδο
•► 3 κουτ. σούπας ξίδι
•► 3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
•► 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε το χταπόδι και το βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό όσο να το σκεπάζει. Προσθέτετε το ξίδι και αφήνετε το χταπόδι να βράσει για 30 λεπτά περίπου. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτετε το χταπόδι, ανακατεύετε και σβήνετε με το τσίπουρο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του προσθέτετε τη μου-στάρδα, το θυμάρι, ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει καλά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον θυμάρι φρέσκο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 χταπόδι 1 κιλό περίπου
•► 1 κρεμμύδι τριμμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
•► ½ φλιτζάνι τσίπουρο
•► 60 ml ελαιόλαδο
•► 3 κουτ. σούπας ξίδι
•► 3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
•► 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε το χταπόδι και το βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό όσο να το σκεπάζει. Προσθέτετε το ξίδι και αφήνετε το χταπόδι να βράσει για 30 λεπτά περίπου. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτετε το χταπόδι, ανακατεύετε και σβήνετε με το τσίπουρο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του προσθέτετε τη μου-στάρδα, το θυμάρι, ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει καλά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον θυμάρι φρέσκο.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr , diakonima.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου