Μια νηστίσιμη κρέμα αλλά πολύ νόστιμη !!!
Υλικά:   { Μερίδες για 4 άτομα }
•► 2 μεγάλα μήλα
•► ½ λίτρο γάλα καρύδας
•► 1 ποτήρι νερό
•► 3 κουταλιές άμυλο αραβόσιτου (corn flour)
•► κανέλα,
•► στέβια
Εκτέλεση:
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε φέτες. Βάζετε 2 ποτήρια γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε τα μήλα μέσα να βράσουν.
Όταν μαλακώσουν τα μήλα αφαιρέστε από την φωτιά και περάστε τα από το μπαλαντέρ να γίνουν ένα με το γάλα και αφήστε το για λίγο να κρυώσει.
Σε ενα ποτήρι νερό διαλύστε καλά 3 κουταλιές της σούπας άμυλο αραβόσιτου (corn flour) . Αναμείξετε το μαζί με το μείγμα απο το γάλα και βάλτε το στην φωτιά. Προσθέστε μερικές σταγόνες υγρής Στέβιας.
Σε χαμηλή φωτιά ψήνετε ανακατεύοντας καλά με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα . Αν είναι πολύ πηχτή προσθέτετε λίγο νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να πετύχετε την σωστή πυκνότητα. Η κρέμα όταν αρχίζει να κοχλάσει πρέπει να είναι ρευστή αλλά να “στέκεται” στην κουτάλα σας.
Ρίξτε την κρέμα μέσα σε μικρά μπολ και αφήστε την να κρυώσει. Μπορείτε αν θέλετε προαιρετικά να βάλετε στον πάτο κάποιο ψιλοκομμένο φρούτο για να δώσετε πιο ενδιαφέρον γεύση στην κρέμα ( π.χ ψιλοκομμένη φορμόζα, σταφύλι κ.ο.κ)
Διαλέξετε κάποιο γλυκόξινο φρούτο για να κάνει αντίθεση με την κρέμα και.. Αφήστε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας λίγη κανέλλα.
Η μηλόκρεμα είναι πολύ γευστική αλλά χωρίς καθόλου ζάχαρη, χωρίς ζωικό γάλα και χωρίς γλουτένη κατάλληλη για άτομα με κοιλιοκάκη και χορτοφάγους.
Tips:
Μιας που ασχολούμαι - εγώ ο admin - & με Μαγειρική, σας προτείνω αντί γάλα καρύδας, να βάλλετε, γάλα αμυγδάλου, θα γίνει και πάλι πολύ νόστιμη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healingeffect.gr , georgefotografos
•► 2 μεγάλα μήλα
•► ½ λίτρο γάλα καρύδας
•► 1 ποτήρι νερό
•► 3 κουταλιές άμυλο αραβόσιτου (corn flour)
•► κανέλα,
•► στέβια
Εκτέλεση:
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε φέτες. Βάζετε 2 ποτήρια γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε τα μήλα μέσα να βράσουν.
Όταν μαλακώσουν τα μήλα αφαιρέστε από την φωτιά και περάστε τα από το μπαλαντέρ να γίνουν ένα με το γάλα και αφήστε το για λίγο να κρυώσει.
Σε ενα ποτήρι νερό διαλύστε καλά 3 κουταλιές της σούπας άμυλο αραβόσιτου (corn flour) . Αναμείξετε το μαζί με το μείγμα απο το γάλα και βάλτε το στην φωτιά. Προσθέστε μερικές σταγόνες υγρής Στέβιας.
Σε χαμηλή φωτιά ψήνετε ανακατεύοντας καλά με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα . Αν είναι πολύ πηχτή προσθέτετε λίγο νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να πετύχετε την σωστή πυκνότητα. Η κρέμα όταν αρχίζει να κοχλάσει πρέπει να είναι ρευστή αλλά να “στέκεται” στην κουτάλα σας.
Ρίξτε την κρέμα μέσα σε μικρά μπολ και αφήστε την να κρυώσει. Μπορείτε αν θέλετε προαιρετικά να βάλετε στον πάτο κάποιο ψιλοκομμένο φρούτο για να δώσετε πιο ενδιαφέρον γεύση στην κρέμα ( π.χ ψιλοκομμένη φορμόζα, σταφύλι κ.ο.κ)
Διαλέξετε κάποιο γλυκόξινο φρούτο για να κάνει αντίθεση με την κρέμα και.. Αφήστε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας λίγη κανέλλα.
Η μηλόκρεμα είναι πολύ γευστική αλλά χωρίς καθόλου ζάχαρη, χωρίς ζωικό γάλα και χωρίς γλουτένη κατάλληλη για άτομα με κοιλιοκάκη και χορτοφάγους.
Tips:
Μιας που ασχολούμαι - εγώ ο admin - & με Μαγειρική, σας προτείνω αντί γάλα καρύδας, να βάλλετε, γάλα αμυγδάλου, θα γίνει και πάλι πολύ νόστιμη !!!
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healingeffect.gr , georgefotografos
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου