Μια ωραία τάρτα για όσους τους αρέσει το μπρόκολο. Απολαύστε την ως ορεκτικό ή ως ελαφρύ γεύμα συνοδεία σαλά-τας.
Αν περισσέψει, είναι εξίσου νόστιμη και την επόμενη μέρα και γίνεται ένα νόστιμο σνακ για το γραφείο !!!
Υλικά:
•► 1 & 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 1 πράσο
•► 1 μικρό μπρόκολο
•► 6 φέτες γαλοπούλα
•► 1 κούπα θρυμματισμένη φέτα
•► 1 κούπα τριμμένο τυρί γκούντα
•► 4 αυγά
•► 1/2 κούπα γάλα
•► Λίγο αλάτι
•► Λίγο πιπέρι
•► 1 ζύμη για τάρτα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες.
Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια.
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε τετραγωνάκια.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο.
Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου.
Απλώνουμε τη ζύμη της τάρτας σε μία ταρτιέρα (την οποία αν δε θέλουμε να βουτυρώσουμε, μπορούμε να έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) και την ανοίγουμε έτσι ώστε να καλυφθούν τα τοιχώματα.
Ρίχνουμε μέσα τα υλικά που είχαμε στο τηγάνι και από επάνω απλώνουμε τα τυριά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι και τα περιχύνουμε στην τάρτα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά.
Η Συνταγή από Θέμις Καρδιόλακα
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
mamaknows
•► 1 & 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 1 πράσο
•► 1 μικρό μπρόκολο
•► 6 φέτες γαλοπούλα
•► 1 κούπα θρυμματισμένη φέτα
•► 1 κούπα τριμμένο τυρί γκούντα
•► 4 αυγά
•► 1/2 κούπα γάλα
•► Λίγο αλάτι
•► Λίγο πιπέρι
•► 1 ζύμη για τάρτα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες.
Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια.
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε τετραγωνάκια.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο.
Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου.
Απλώνουμε τη ζύμη της τάρτας σε μία ταρτιέρα (την οποία αν δε θέλουμε να βουτυρώσουμε, μπορούμε να έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) και την ανοίγουμε έτσι ώστε να καλυφθούν τα τοιχώματα.
Ρίχνουμε μέσα τα υλικά που είχαμε στο τηγάνι και από επάνω απλώνουμε τα τυριά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι και τα περιχύνουμε στην τάρτα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Θέμις Καρδιόλακα
You might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
mamaknows
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου