Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Παραδοσιακές δίπλες με καρύδια και μέλι !!!



Οι δίπλες είναι ένα από τα πιο κλασικά χριστουγεννιάτικα γλυκά, που ενθουσιάζουν τους πάντες με την πλούσια γεύση τους.

Υλικά:   { Μερίδες: για 60 δίπλες περίπου }

•► 5 αβγά
•► 1 καψουλάκι βανιλίνη
•► 60 ml ούζο ή τσίπουρο
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 350 γρ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
•► 50 γρ. γάλα
•► 650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + λίγο ακόμα για το άνοιγμα των φύλλων
•► άφθονο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

•► 500 γρ. ζάχαρη
•► 500 ml νερό
•► 1 ξυλάκι κανέλα

Για το στόλισμα

•► 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκοπανισμένα
•► κανέλα σε σκόνη
•► 2-3 κουτ. σούπας μέλι

Εκτέλεση:

Για τις δίπλες:
Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, το ούζο, το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάτε με το σύρμα για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, αφράτη κρέμα.

Σταματάτε το μίξερ και βάζετε τον γάντζο που είναι ειδικό για ζύμες. Ξαναβάζετε σε λειτουργία το μίξερ στη χαμηλή τα-χύτητα και με ένα κουτάλι αρχίζετε να ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι. Χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει η ζύμη ελαστικότητα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Σταματάτε το μίξερ και βγάζετε τον κάδο. Σκεπάζετε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Κόβετε την ζύμη σε μικρά κομμάτια. Αλευρώνετε το τραπέζι ή τον πάγκο και τοποθετείτε ένα κομμάτι ζύμης. Με τον λεπτό πλάστη (βέργα) ανοίγετε όσο πιο λεπτά φύλλα μπορείτε (2-3χιλ). Κόβετε το φύλλο σε κομμάτια 5x10εκ. και τα αφήνετε σκεπασμένα με πετσέτα μέχρι να κάνετε και τα υπόλοιπα φύλλα.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε άφθονο ηλιέλαιο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το πρώτο κομμάτι ζύμης και μόλις δείτε ότι αρχίζει να βγάζει φουσκαλίτσες (σε 15 δευτ.) με δύο πιρούνια στο χέρι, γυρίζετε σε ρολό.

Δηλαδή, πιάνετε ανάμεσα στα δόντια του πρώτου πιρουνιού την άκρη της δίπλας και με τη βοήθεια του δεύτερου πιρουνιού γυρίζετε τη ζύμη γύρω από το πρώτο πιρούνι.

Μόλις πάρει ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα η δίπλα τη βγάζετε και την αφήνετε σε πιατέλα, στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίξει από το λάδι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσετε με όλες τις δίπλες.

Για το σιρόπι: Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλα και βράζετε το σιρόπι για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα πάρει βράση). Αφήνετε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό.

Βουτάτε τις δίπλες στο σιρόπι και τις τοποθετείτε σε μεγάλη πιατέλα. Περιχύνετε με το μέλι και πασπαλίζετε με καρύδια και κανέλα.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή απο Ντίνα Νικολάου/ Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :