Μια υπέροχη συνταγή για πεντανόστιμα Καλοκαιρινά μυρωδάτα μεζεδάκια, που η νοστιμιά του ενισχύεται με την προσθήκη φέτας.
Υλικά:   { Μερίδες: 12 με 13 κεφτέδες }
•► 2 κολοκύθια τριμμένα στο χονδρό τρίφτη
•► 150 γρ. με το μάτι βασικά φέτα
•► 4 με 5 κολοκυθοανθούς κομματάκια
•► 1 αυγο
•► 1 πατάτα τριμμένη
•► 1 καρότο τριμμένο
•► 1 κρεμμύδι τριμμένο
•► λίγη φρυγανιά
•► 1 φλιτζάνι τσαγιού φαρίνα
•► φρέσκο δυόσμο
•► αλάτι και πιπέρι…
Εκτέλεση:
Αφού τρίψουμε το κολοκύθι ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε για καμιά ώρα να βγάλει τα υγρά του…
Ύστερα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τηγανίζουμε σε λάδι ελαφρύ ή ψήνουμε αν θέλουμε… άλλα έχει άλλη γεύση το τηγανιτό
Σερβίρουμε με τζατζικάκι ή σκέτο γιαούρτι με λίγο δυόσμο…
Tips:
•► Για περισσότερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και τα έξης μυρωδικά: Ρίγανη, Μαϊντανό, Άνηθο
•► Επίσης μαζί με το τυρί φέτα, μπορείτε να αναμίξετε και άλλα τυριά (πεκορίνο, κίτρινα τυριά).
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
xrysessyntages.gr
•► 2 κολοκύθια τριμμένα στο χονδρό τρίφτη
•► 150 γρ. με το μάτι βασικά φέτα
•► 4 με 5 κολοκυθοανθούς κομματάκια
•► 1 αυγο
•► 1 πατάτα τριμμένη
•► 1 καρότο τριμμένο
•► 1 κρεμμύδι τριμμένο
•► λίγη φρυγανιά
•► 1 φλιτζάνι τσαγιού φαρίνα
•► φρέσκο δυόσμο
•► αλάτι και πιπέρι…
Εκτέλεση:
Αφού τρίψουμε το κολοκύθι ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε για καμιά ώρα να βγάλει τα υγρά του…
Ύστερα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τηγανίζουμε σε λάδι ελαφρύ ή ψήνουμε αν θέλουμε… άλλα έχει άλλη γεύση το τηγανιτό
Σερβίρουμε με τζατζικάκι ή σκέτο γιαούρτι με λίγο δυόσμο…
Tips:
•► Για περισσότερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και τα έξης μυρωδικά: Ρίγανη, Μαϊντανό, Άνηθο
•► Επίσης μαζί με το τυρί φέτα, μπορείτε να αναμίξετε και άλλα τυριά (πεκορίνο, κίτρινα τυριά).
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή είναι από Ευαγγελία Γκιαούρη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
xrysessyntages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου