Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

«Πλωτό δάσος» για προστασία ακτών !!!



Ένα «πλωτό δάσος», το οποίο προορίζεται να προστατεύει ακτές από κύματα και ανέμους σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, ανέπτυξαν πολιτικοί μηχανικοί στην Αυστραλία.

Ο καθηγητής Τσιέν Μινγκ Γουάνγκ, ερευνητής του University of Queensland, είπε πως η εφεύρεση αυτή θα μπορούσε να αποτρέψει τη φθορά των ακτών και να προστατέψει τις επάκτιες υποδομές, σκάφη κλπ.

«Οι άνεμοι μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά σε παραθαλάσσιες ακτές, και μπορεί να είναι θανατηφόρες» είπε.

«Μηχανικοί έχουν ήδη αναπτύξει κυματοθραύστες ικανούς να μειώνουν το ύψος των κυμάτων, μα μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάτι για να “σπάει” τον άνεμο. Είμαστε οι πρώτοι που βάζουμε ανεμοφράκτες πάνω σε δομές πλωτών κυματοθραυστών».

Η δομή αποτελείται από ένα κατάστρωμα από τσιμέντο, στραμμένο προς τα πάνω, για να επιτρέπει στο κύμα να ανεβαίνει και να εκτονώνει την ενέργειά του- παρόμοια με ράμπες που χρησιμοποιούνται για την επιβράδυνση φορτηγών.

Συστοιχίες σωληνών τοποθετούνται πάνω στο κατάστρωμα του κυματοθραύστη ως «δέντρα» του «πλωτού δάσους», προκειμένου να μειώνουν την ταχύτητα του ανέμου.

«Ένας ανεμοφράκτης θα μπορούσε να αποτελείται από πραγματική βλάστηση, ωστόσο αυτό θα ήταν δύσκολο να συντηρείται, επειδή θα βρίσκεται πέρα από τις ακτές» είπε ο καθηγητής Γουάνγκ.

«Αντ' αυτού, επιλέξαμε να φτιάξουμε τους σωλήνες από πλαστικό και τσιμέντο και να τους βάλουμε σε σχηματισμό που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αντίσταση στον άνεμο, εκτονώνοντας τη δύναμή του.

Η πλωτή δομή θα έχει μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου, με τους σωλήνες να στέκονται σε ύψος 20 μέτρων».

Ο καθηγητής Γουάνγκ συνεργάστηκε με τους διδακτορικούς Μενγκμένγκ Χαν και Τζουνγκγουέι Λιου, τον συνάδελφό του Μάθιου Μέισον, τους ερευνητές Ουενχούι Ντουάν και Σουτζιάν Τσεν του Monash University και τους μηχανικούς Κουανγκχόε Γιουνγκ και Σάρα Κανγκ της Hyundai Engineering and Construction, για την ανάπτυξη της ιδέας.

Η ομάδα των ερευνητών συνεργάστηκε με την εταιρεία UniQuest για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας και έχει κατασκευάσει ένα τμήμα- μοντέλο του «πλωτού δάσους» για δοκιμές.

Σύμφωνα με τον Γουάνγκ, τέτοιες δομές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε περιοχές που πλήττονται από ισχυρούς κυκλώνες, όπως το Μπανγκλαντές, η Μοζαμβίκη, η Ταϊβάν και οι Φιλιππίνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια :