Αν μαγειρεύεις πολύ και καθημερινά
τα παρακάτω εργαλεία σου χρειάζονται σίγουρα!!!
Αν θέλεις να βάλεις στη ζωή σου τη μαγειρική και να ετοιμάζεις ο ίδιος το φαγητό σου, υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.
Το πρώτο είναι να βρίσκεις καθημερινά τον κατάλληλο χρόνο (ανάλογα πάντα με το τι θέλεις να φτιάξεις) και να τον αφιερώνεις στη μαγειρική.
Το δεύτερο είναι να έχεις τη διάθεση να ανακαλύψεις νέες συνταγές και να είσαι έτοιμος να αποτύχεις. Ναι, δεν θα βγουν όλες τέλειες με την πρώτη, αλλά κανείς δεν γεννήθηκε σεφ.
Και το τρίτο είναι να έχεις τον απαραίτητο εξοπλισμό για να ακολουθήσεις τη συνταγή. Ξεκινάμε με δεδομένο ότι στην κουζίνα σου υπάρχουν ήδη τα βασικά σκεύη (π.χ. κατσαρόλες και τηγάνια)
► 2 ► Δοσομετρητής υγρών: Η ακρίβεια, όμως, είναι σημαντική και στα υγρά συστατικά των συνταγών. Άσε τις κούπες στην άκρη και με έναν δοσομετρητή δεν θα πάει τίποτα λάθος.
► 3 ► Αναδευτήρας: Τι θα κάνεις όταν χρειαστεί να «χτυπήσεις» τα αυγά για τη συνταγή που ετοιμάζεις; Θα βγάλεις από το συρτάρι και θα χρησιμοποιήσεις τον αναδευτήρα. Αρκεί μόνο να τον έχεις!
► 4 ► Βάσεις κοπής: Για να κόψεις τα λαχανικά και τα κρεατικά σου, η κουζίνα σου πρέπει να εξοπλιστεί με βάσεις κοπής. Μην καταστρέψεις τον πάγκο ή τα πιάτα, κρίμα είναι. Φρόντισε μόνο, να τις πλένεις σχολαστικά και να έχεις διαφορετικές ανάλογα με το υλικό που βάζεις πάνω τους. Μπορείς να τις ξεχωρίζεις με τα διαφορετικά χρώματα, π.χ. μια κόκκινη για το κόκκινο κρέας, μια κίτρινη για τα λαχανικά, μια μπλε για τα ψάρια!
► 5 ► Σετ μαχαίρια: Τι να τις κάνεις, βέβαια, τις επιφάνειες κοπής αν δεν έχεις τα κατάλληλα μαχαίρια. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αν δεν έχεις πιάσει στα χέρια σου πραγματικά κοφτερά μαχαίρια. Αν όμως, αρχίσεις να χρησιμοποιείς τα σωστά, δεν θα έχει γυρισμό.
Εξοπλίσου με όσα χρειάζεσαι,
πειραματίσου με νέες γεύσεις και αρώματα και
το αποτέλεσμα, σίγουρα, θα σε δικαιώσει !!!
you.gr
τα παρακάτω εργαλεία σου χρειάζονται σίγουρα!!!
Αν θέλεις να βάλεις στη ζωή σου τη μαγειρική και να ετοιμάζεις ο ίδιος το φαγητό σου, υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.
Το πρώτο είναι να βρίσκεις καθημερινά τον κατάλληλο χρόνο (ανάλογα πάντα με το τι θέλεις να φτιάξεις) και να τον αφιερώνεις στη μαγειρική.
Το δεύτερο είναι να έχεις τη διάθεση να ανακαλύψεις νέες συνταγές και να είσαι έτοιμος να αποτύχεις. Ναι, δεν θα βγουν όλες τέλειες με την πρώτη, αλλά κανείς δεν γεννήθηκε σεφ.
Και το τρίτο είναι να έχεις τον απαραίτητο εξοπλισμό για να ακολουθήσεις τη συνταγή. Ξεκινάμε με δεδομένο ότι στην κουζίνα σου υπάρχουν ήδη τα βασικά σκεύη (π.χ. κατσαρόλες και τηγάνια)
...και πάμε να δούμε ποια είναι αυτά τα 5 βασικά εργαλεία► 1 ► Ζυγαριά: Πλέον οι περισσότερες συνταγές που θα βρεις στο διαδίκτυο, έχουν τα υλικά τους σε γραμμάρια και εσύ, όπως καταλαβαίνεις, χρειάζεσαι μια ζυγαριά κουζίνας για να μην παρατήσεις τη συνταγή ακόμα δεν την άρχισες!
που θα γίνουν ο καλύτερος βοηθός σου.
► 2 ► Δοσομετρητής υγρών: Η ακρίβεια, όμως, είναι σημαντική και στα υγρά συστατικά των συνταγών. Άσε τις κούπες στην άκρη και με έναν δοσομετρητή δεν θα πάει τίποτα λάθος.
► 3 ► Αναδευτήρας: Τι θα κάνεις όταν χρειαστεί να «χτυπήσεις» τα αυγά για τη συνταγή που ετοιμάζεις; Θα βγάλεις από το συρτάρι και θα χρησιμοποιήσεις τον αναδευτήρα. Αρκεί μόνο να τον έχεις!
► 4 ► Βάσεις κοπής: Για να κόψεις τα λαχανικά και τα κρεατικά σου, η κουζίνα σου πρέπει να εξοπλιστεί με βάσεις κοπής. Μην καταστρέψεις τον πάγκο ή τα πιάτα, κρίμα είναι. Φρόντισε μόνο, να τις πλένεις σχολαστικά και να έχεις διαφορετικές ανάλογα με το υλικό που βάζεις πάνω τους. Μπορείς να τις ξεχωρίζεις με τα διαφορετικά χρώματα, π.χ. μια κόκκινη για το κόκκινο κρέας, μια κίτρινη για τα λαχανικά, μια μπλε για τα ψάρια!
► 5 ► Σετ μαχαίρια: Τι να τις κάνεις, βέβαια, τις επιφάνειες κοπής αν δεν έχεις τα κατάλληλα μαχαίρια. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αν δεν έχεις πιάσει στα χέρια σου πραγματικά κοφτερά μαχαίρια. Αν όμως, αρχίσεις να χρησιμοποιείς τα σωστά, δεν θα έχει γυρισμό.
Εξοπλίσου με όσα χρειάζεσαι,
πειραματίσου με νέες γεύσεις και αρώματα και
το αποτέλεσμα, σίγουρα, θα σε δικαιώσει !!!
you.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου