Η καραμέλα συνδυάζεται αρμονικά με τον ελληνικό καφέ και γίνονται ένα απίθανο ζελέ, που κλείνει ιδανικά κάθε γεύμα.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
Για το ζελέ
•► 6 φύλλα ζελατίνης (των 2γρ. η καθεμία)
•► 300 ml γάλα φρέσκο
•► 400 γρ. καραμελωμένο γάλα
•► 120 γρ. ελληνικό καφέ ρόφημα
Για το crumble **
•► 150 γρ. βούτυρο παγωμένο
•► 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κρόκο αβγού
•► 100 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 50 γρ. κακάο
Για το σερβίρισμα
•► crumble
•► ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Για το crumble: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και στη συνέχεια σκορπάτε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Το ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Αφήνετε το crumble στην άκρη να κρυώσει και να γίνει τραγανό.
Για το ζελέ: Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το καραμελωμένο γάλα και τον καφέ και τα ζεσταίνετε πολύ καλά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Μοιράζετε λίγο crumble σε 6-8 ποτήρια, μοιράζετε από πάνω το ζελέ και φυλάτε τα ποτήρια στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να παγώσουν και να σταθεροποιηθεί το ζελέ.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, πασπαλίζετε τα ποτήρια με crumble και λίγη ζάχαρη άχνη.
Tips:
•► Για το καραμελωμένο γάλα χρειάζεται ένα ζαχαρούχο γάλα και βράσιμο για 2 ώρες μέσα σε νερό με την κονσέρβα. Στη χύτρα είναι έτοιμο σε 30 λεπτά.
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
** Σημείωση 2: Η λέξη σημαίνει «τρίμματα» και έτσι ονομάζεται μια ζύμη μπισκότου φτιαγμένη από αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο η οποία όταν ψήνεται δεν αποκτά ενιαία υφή, με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν να είναι χοντροτριμμένη. Το κραμπλ το συναντάμε συνήθως σε γλυκά φρούτων όπως η μηλόπιτα. Μπορεί επίσης να ψη-θεί μόνο του και να χρησιμοποιηθεί σαν τριμμένο μπισκότο πάνω από γλυκά, παγωτά ή και βάση για τσίζκεϊκ.
Για το ζελέ
•► 6 φύλλα ζελατίνης (των 2γρ. η καθεμία)
•► 300 ml γάλα φρέσκο
•► 400 γρ. καραμελωμένο γάλα
•► 120 γρ. ελληνικό καφέ ρόφημα
Για το crumble **
•► 150 γρ. βούτυρο παγωμένο
•► 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κρόκο αβγού
•► 100 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 50 γρ. κακάο
Για το σερβίρισμα
•► crumble
•► ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Για το crumble: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και στη συνέχεια σκορπάτε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Το ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Αφήνετε το crumble στην άκρη να κρυώσει και να γίνει τραγανό.
Για το ζελέ: Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το καραμελωμένο γάλα και τον καφέ και τα ζεσταίνετε πολύ καλά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Μοιράζετε λίγο crumble σε 6-8 ποτήρια, μοιράζετε από πάνω το ζελέ και φυλάτε τα ποτήρια στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να παγώσουν και να σταθεροποιηθεί το ζελέ.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, πασπαλίζετε τα ποτήρια με crumble και λίγη ζάχαρη άχνη.
Tips:
•► Για το καραμελωμένο γάλα χρειάζεται ένα ζαχαρούχο γάλα και βράσιμο για 2 ώρες μέσα σε νερό με την κονσέρβα. Στη χύτρα είναι έτοιμο σε 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
** Σημείωση 2: Η λέξη σημαίνει «τρίμματα» και έτσι ονομάζεται μια ζύμη μπισκότου φτιαγμένη από αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο η οποία όταν ψήνεται δεν αποκτά ενιαία υφή, με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν να είναι χοντροτριμμένη. Το κραμπλ το συναντάμε συνήθως σε γλυκά φρούτων όπως η μηλόπιτα. Μπορεί επίσης να ψη-θεί μόνο του και να χρησιμοποιηθεί σαν τριμμένο μπισκότο πάνω από γλυκά, παγωτά ή και βάση για τσίζκεϊκ.
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου