Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Στιφάδο με κοτόπουλο και μαυροδάφνη..
by Chef Funky Cook !!!



Ζουμερό κοτόπουλο και γλυκά κρεμμύδια, ένα στιφάδο όνειρο για το γιορτινό και κυριακάτικο τραπέζι!

Η μαυροδάφνη δεν δίνει μόνο γεύση στο φαγητό αλλά σερβίρεται και στα ποτήρια δίπλα συνοδεύοντάς το άψογα.

Υλικά:   { 5-6 Μερίδες }

•► 1 κιλό κοκκάρια (κρεμμυδάκια για στιφάδο)
•► 30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1200 γρ. κοτόπουλο, ολόκληρο ή σε μερίδες
•► 300 ml μαυροδάφνη
•► 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
•► 5-6 κόκκους μπαχάρι
•► 2-3 γαρίφαλα
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι
•► 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 500 ml ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου
•► 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
•► 2 καρότα χοντροκομμένα
•► 20 ml ξίδι βαλσάμικο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα κοκκάρια και τα αφήνετε σε κρύο νερό για 1 ώρα περίπου. Τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε καλά.

Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με τη μαυροδάφνη και προσθέτετε τον πελτέ, τα μπαχαρικά, το σκόρδο ολόκληρο, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά.

Μόλις εξατμιστεί η μαυροδάφνη χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τον ζωμό, κλείνετε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, ελέγχοντας τα υγρά του ανά διαστήματα και συμπληρώνοντας ζωμό ή νερό ανάλογα.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κοκκάρια και τα καρότα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Σβήνουμε με το ξίδι, ανακατεύετε καλά και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.

Αν χρειάζεται προσθέτετε επιπλέον ζωμό ή νερό, αλατίζετε, κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά μέχρι να μελώσει το φαγητό και να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια.

Tips:

Δοκιμάστε να φτιάξετε το στιφάδο και με χωριάτικο κόκορα, θα βγει εξίσου νόστιμο, αλλά ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τον χρόνο μαγειρέματος γιατί ο κόκορας είναι πιο σκληρός από το κοτόπουλο.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή/ Φωτογραφία/ Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :