Μια εύκολη και γρήγορη & Νοστιμότατη συνταγή για όσους αγαπούν τα μανιτάρια.
Υλικά:   { Για 5 Μερίδες }
•► 1 πακέτο παπαρδέλες ή ταλιατέλες
•► 4 πράσα σε ροδέλες
•► 400 γρ. μανιτάρια σε φέτες
•► 50 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
•► 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
•► παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Μουλιάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε λίγο νερό. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε φετούλες. Φυλάτε αυτό το νερό στην άκρη.
Βράζετε τις παπαρδέλες αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Μέσα σε ένα πλατύ και βαθύ σκεύος ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φρέσκα μανιτάρια, τα αποξηραμένα και στραγγισμένα μανιτάρια, τα πράσα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνετε το νεράκι των μανιταριών που κρατήσατε, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σουρώνετε τις παπαρδέλες και τις ρίχνετε στο σκεύος με τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε. Μοιράζετε τις παπαρδέλες σε πιάτα, ρίχνετε λίγη επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 πακέτο παπαρδέλες ή ταλιατέλες
•► 4 πράσα σε ροδέλες
•► 400 γρ. μανιτάρια σε φέτες
•► 50 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
•► 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
•► παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Μουλιάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε λίγο νερό. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε φετούλες. Φυλάτε αυτό το νερό στην άκρη.
Βράζετε τις παπαρδέλες αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Μέσα σε ένα πλατύ και βαθύ σκεύος ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φρέσκα μανιτάρια, τα αποξηραμένα και στραγγισμένα μανιτάρια, τα πράσα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνετε το νεράκι των μανιταριών που κρατήσατε, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σουρώνετε τις παπαρδέλες και τις ρίχνετε στο σκεύος με τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε. Μοιράζετε τις παπαρδέλες σε πιάτα, ρίχνετε λίγη επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή απο Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου