Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Μηλόπιτα Νοστιμότατη... by Neanikon.gr !!!



Η μηλόπιτα που θα απολαύσουμε είναι βελτιωμένη έκδοση μίας από τις πρώτες – πρώτες συνταγές μου , πριν 5 χρόνια !!!
Η εκδοχή αυτή είναι 1,5 φορά μεγαλύτερη από την αρχική, έχει πιο ομοιόμορφα γλυκιά βάση και νομίζω περισσότερη ένταση.

Σε γενικές γραμμές βέβαια, οι διαφορές είναι μικρές, αλλά άξιζε τον κόπο να την χαρώ και να την παρουσιάσω ξανά 🙂

Υλικά:

•► 4-5 περίπου γλυκά κόκκινα μήλα
•► 1 μικρό ξινόμηλο (προαιρετικά)
•► 100 ml χυμό πορτοκαλιού
•► 2 κουταλιές μέλι
•► 3 αυγά
•► 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
•► 1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (όχι παραπάνω)
•► 180 γρ αλεύρι ολικής (χρησιμοποίησα Ζέας)
•► 3 κουταλάκια baking powder
•► 5 γεμάτες κουταλιές σταφίδες + λίγες ακόμα για στολισμό
•► 3 κουταλιές καρύδια (ψίχα)
•► λεπτοκομμένο ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
•► Ανοξείδωτο τσέρκι ή ταψάκι διαμέτρου 24 εκ.

Για το σιρόπι:

•► 4 κουταλιές μέλι
•► 1-2 κουταλιές νερό

Για το πασπάλισμα:

•► κανέλα

Εκτέλεση:

Αρχικά χρειαζόμαστε 240 γρ καθαρισμένο μήλο (από τα κόκκινα). Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού μαζί με το μέλι και πολτοποιούμε. Στην συνέχεια εισάγουμε τα αυγά, την κανέλα και το γαρύφαλλο και δουλεύουμε για ένα λεπτό (το πολύ) μέχρι το μείγμα μας λίγο να αφρατεύει.

Αδειάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι, στο οποίο έχουμε προηγουμένως ενσωματώσει το baking powder.

Ανακατεύουμε απαλά και τελευταία ρίχνουμε το ξύσμα, τις σταφίδες και τα καρύδια φροντίζοντας να απλωθούν παντού. Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα απλωμένη. Με μία σπάτουλα ισιώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μία επίπεδη επιφάνεια.

Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα κόκκινα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες. Τα τοποθετούμε (σχηματίζουμε κύκλους) το ένα πολύ κοντά στο άλλο μιας και μαζεύουν μόλις ψηθούν.

Αφού καλύψουμε καλά όλη την επιφάνεια, κόβουμε λίγες (7-8) πολύ λεπτές και μικρές φέτες από το ξινόμηλο και τις σφη-νώνουμε ανάμεσα στις ήδη τοποθετημένες φέτες του γλυκού μήλου. Δεν βάζουμε πολλές από το ξινόμηλο, λίγες μόνο για να δυναμώσει η γεύση. Αν θέλουμε στολίζουμε και με μερικές σταφίδες.

Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, περίπου για μία ώρα. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Πολύ απλά, σε ένα μπρίκι, πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, αναμιγνύουμε για λίγα λεπτά το μέλι με το νερό μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά. Μόλις βγάλουμε την μηλόπιτα, όσο είναι ζεστή μέσα στο τσέρκι, λίγο λίγο με ένα κουτάλι περιχύνουμε το σιρόπι.

Πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλα και απολαμβάνουμε !!!!




Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

neanikon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :