Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Τάρτα Υπέροχη με Βερίκοκα...
by Neanikon.gr !!!



Πάντα μου άρεσαν τα γλυκά με βερίκοκα!! Δημιουργούν μία υπέροχη μεσογειακή θαλπωρή!

Για αυτό το λόγο σκέφτηκα πως εάν βρω πραγματικά ώριμα και νόστιμα βερίκοκα να τα απολαύσω (εκτός φυσικά από ωμά) και σε μια λαμπερή και απλή τάρτα. Χωρίς πολλά πολλά! Πανεύκολη στην κατασκευή της!

Δύο – τρία πραγματάκια πρέπει να προσέξετε και θα έχετε φτιάξει το πιο φίνο γλυκάκι του καλοκαιριού!

Πρώτο και βασικό: πρέπει τα βερίκοκα που θα προμηθευτείτε να είναι ώριμα και νόστιμα. Δυστυχώς στην αγορά κυκλοφορούν πολλά άγουρα, τα οποία δεν τρώγονται.

Επιπλέον προτιμήστε ένα πετιμέζι που γράφει «άθερμο» ή «σταφυλόμελο» μιας και αυτά είναι πιο ανάλαφρα στην γεύση και προσφέρονται καλύτερα για τα γλυκάκια μας.

Αν πάλι όμως έχετε κάποιο άλλο πετιμέζι στη διάθεσή σας, απλά δοκιμάστε το και κρίνετε αν είναι πολύ ή λιγότερο βαρύ.

Αν είναι πολύ συμπυκνωμένο και πολύ βαρύ στη γεύση αραιώστε με νερό πριν το εντάξετε στην συνταγή (70% πετιμέζι – 30% νερό).

Τέλος πρέπει να γνωρίζετε πως τα βερίκοκα όταν ψήνονται, εκτός από ένα απίθανο άρωμα που βγάζουν αφήνουν κάτι όξινο ως επίγευση.

Αυτή η επίγευση είναι όμως που δίνει την ένταση και το ενδιαφέρον στο γλυκό μας. Για αυτό τον λόγο κάνουμε τη βάση μας πιο γλυκιά και απλή ώστε να ισορροπεί λίγο την οξύτητα του φρούτου.

Υλικά:

•► 50 ml ελαιόλαδο
•► 240 ml πετιμέζι ή λίγο αραιωμένο με νερό αν μας φαίνεται πολύ βαρύ
•► 150 γρ αλεύρι ολικής
•► 1 κοφτή κουταλιά baking powder
•► ½ κουταλιά κανέλα
•► 1/8 κουταλάκι γαρύφαλλο
•► Ώριμα βερίκοκα – όσα χρειαστούν
•► Λίγα αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικό)
•► Λίγο μέλι κατά το σερβίρισμα αν κρίνουμε ότι θέλουμε περισσότερη γλύκα – αν και δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο
•► 1 ταψάκι διαμέτρου 20 εκ περίπου

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το πετιμέζι με το ελαιόλαδο. Σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή την κανέλα, το γαρύφαλλο, το baking powder και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά!

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι και το γεμίζουμε με τον χυλό που ετοιμάσαμε.

Απλώνουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί μία επίπεδη επιφάνεια. Κόβουμε τα βερίκοκα με φέτες και τα τοποθετούμε το ένα πολύ κοντά στο άλλο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της τάρτας μας.

Δεν αφήνουμε κενά γιατί τα φρούτα μαζεύουν κατά το ψήσιμο 😉 Ρίχνουμε αν θέλουμε λίγα αμύγδαλα φιλέ και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου.

Απολαμβάνουμε το γλυκάκι μας ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο μέλι πάνω από τα ψημένα βερίκοκα.

Προσωπικά δεν μου χρειάστηκε γιατί η βάση βγήκε τόσο γλυκιά και ζουμερή που αγκάλιαζε υπέροχα τα φρούτα.





Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

neanikon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :