Λοιπόν είμαστε εδώ· με ένα γλυκάκι που μόνο super cake μπορώ να το χαρακτηρίσω !! Φανταστείτε ένα ζουμερό αρωματικό κέικ, με ολόκληρα κομμάτια μήλου και από πάνω σοκολατένιο γλάσο !!!
Με πιο δυνατή σοκολατένια γεύση χάρη στην σπιρτάδα του ginger!! Τέλειο δεν ακούγεται ??... Και το σημαντικότερο: πανεύκολο !!!!
Υλικά:
•► 100 gr. ξερά σύκα
•► 100 gr. ξερούς χουρμάδες
•► 100 ml ελαιόλαδο
•► 1 πολύ ώριμη μπανάνα
•► ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
•► μία κοφτή κουταλιά κανέλα
•► ¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
•► 50 ml νερό (από αυτό που περισσεύει κατά το μούλιασμα των φρούτων)
•► αλεύρι ολικής όσο πάρει
•► μία κουταλιά κοφτή baking powder
•► 1 μεγάλο μήλο
Για το γλάσο:
•► 2 κουταλιές μέλι
•► 2 κουταλιές ταχίνι ολικής
•► χυμό από μισό πορτοκάλι
•► 2 κουταλάκια κακάο
•► 1 κουταλάκι χαρουπάλευρο
•► ½ κουταλάκι αποξηραμένο ginger
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα ξερά σύκα καθώς και τους χουρμάδες σε ένα μπολ με νερό ίσα τα σκεπάζει. Περιμένουμε 1-2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στο μούλτι. Λειτουργούμε την συσκευή μέχρι τα φρούτα να πολτοποιηθούν.
Σταδιακά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, το baking και το μήλο. Δουλεύουμε επίμονα μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα, με μία «ενωμένη» γεύση.
Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ ανάδευσης και λίγο – λίγο ρίχνουμε το αλεύρι (μαζί με το baking).
Ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να σχηματιστεί ένας σχετικά πυκνός χυλός, ίσως λίγο πιο σφικτός από το κλασσικό κέικ μιας και το μείγμα μας περιέχει αρκετή υγρασία λόγω των φρούτων.
Ανακατεύουμε σταθερά. Στο τέλος καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το μήλο και το προσθέτουμε και αυτό. Ανακατεύουμε άλλη μία φορά.
Γεμίζουμε ένα ταψάκι με διάμετρο περίπου 18 εκ., αφού πρώτα το λαδώσουμε και το αλευρώσουμε για να μην μας κολλήσει το κέικ στα τοιχώματά του. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου, στους 150 βαθμούς.
Το κέικ αρχικά φουσκώνει αλλά μετά «κάθεται» γιατί στην υφή του παραμένει ζουμερό. Το μήλα γίνονται πεντανόστιμα σαν λουκούμια, εφόσον ψηθούν αρκετά και μαλακώσουν.
Το γλάσο παρασκευάζεται πολύ απλά: σε ένα μικρό μπολ, με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να πετύχουμε μία λεία κρέμα. Μην τον παραλείψετε, αναβαθμίζει κατά πολύ την συνολική γεύση. Αυτό ήταν! Απολαμβάνουμε!!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
neanikon.gr
•► 100 gr. ξερά σύκα
•► 100 gr. ξερούς χουρμάδες
•► 100 ml ελαιόλαδο
•► 1 πολύ ώριμη μπανάνα
•► ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
•► μία κοφτή κουταλιά κανέλα
•► ¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
•► 50 ml νερό (από αυτό που περισσεύει κατά το μούλιασμα των φρούτων)
•► αλεύρι ολικής όσο πάρει
•► μία κουταλιά κοφτή baking powder
•► 1 μεγάλο μήλο
Για το γλάσο:
•► 2 κουταλιές μέλι
•► 2 κουταλιές ταχίνι ολικής
•► χυμό από μισό πορτοκάλι
•► 2 κουταλάκια κακάο
•► 1 κουταλάκι χαρουπάλευρο
•► ½ κουταλάκι αποξηραμένο ginger
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα ξερά σύκα καθώς και τους χουρμάδες σε ένα μπολ με νερό ίσα τα σκεπάζει. Περιμένουμε 1-2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στο μούλτι. Λειτουργούμε την συσκευή μέχρι τα φρούτα να πολτοποιηθούν.
Σταδιακά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, το baking και το μήλο. Δουλεύουμε επίμονα μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα, με μία «ενωμένη» γεύση.
Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ ανάδευσης και λίγο – λίγο ρίχνουμε το αλεύρι (μαζί με το baking).
Ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να σχηματιστεί ένας σχετικά πυκνός χυλός, ίσως λίγο πιο σφικτός από το κλασσικό κέικ μιας και το μείγμα μας περιέχει αρκετή υγρασία λόγω των φρούτων.
Ανακατεύουμε σταθερά. Στο τέλος καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το μήλο και το προσθέτουμε και αυτό. Ανακατεύουμε άλλη μία φορά.
Γεμίζουμε ένα ταψάκι με διάμετρο περίπου 18 εκ., αφού πρώτα το λαδώσουμε και το αλευρώσουμε για να μην μας κολλήσει το κέικ στα τοιχώματά του. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου, στους 150 βαθμούς.
Το κέικ αρχικά φουσκώνει αλλά μετά «κάθεται» γιατί στην υφή του παραμένει ζουμερό. Το μήλα γίνονται πεντανόστιμα σαν λουκούμια, εφόσον ψηθούν αρκετά και μαλακώσουν.
Το γλάσο παρασκευάζεται πολύ απλά: σε ένα μικρό μπολ, με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να πετύχουμε μία λεία κρέμα. Μην τον παραλείψετε, αναβαθμίζει κατά πολύ την συνολική γεύση. Αυτό ήταν! Απολαμβάνουμε!!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
neanikon.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου