Ναι, μπορούμε να φάμε ψωμί αν είμαστε σε ειδικό διατροφικό πλάνο για χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων ή αλλιώς σε δίαιτα keto.
Συγκεκριμένα, μπορούμε να καταναλώσουμε το συγκεκριμένο ψωμί από μπανάνα και με ένα φυσικό υγιεινό υποκατάστατο της ζάχαρης, το «monk fruit» ή αλλιώς μοναχό.
Μάλιστα, αν ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή, θα αντιληφθείτε ότι αυτό το ψωμί είναι ακόμα πιο γευστικό από τα συνηθισμένα, διότι ακριβώς περιέχει μπανάνα.
Μπορείτε να το καταναλώσετε ως σνακ ή για πρωινό, συνδυάζοντάς το με φυστικοβούτυρο, ταχίνι ή μέλι ή με δύο αυγά για ένα πλήρες γεύμα.
Οι μπανάνες είναι από τα λίγα εκείνα φρούτα που συνδυάζουν την υπέροχη, γλυκιά γεύση με τα οφέλη για την υγεία. Οι βιταμίνες και τα άλλα χρήσιμα συστατικά τους αποτελούν του προστάτες του οργανισμού μας.
Υλικά:   { Για 12 Μερίδες }
•► 3 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
•► 4 κουταλιές αλεύρι καρύδας
•► 1 κουταλιά baking powder
•► 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
•► 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
•► 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
•► λίγο αλάτι
•► ½ φλιτζάνι ζάχαρη από monk fruit (ερυθριτόλη)
•► 5 κουταλιές λάδι καρύδας, λιωμένο
•► ½ φλιτζάνι άγλυκο γάλα αμυγδάλου, λιναριού ή κάνναβης
•► 4 μεγάλα αυγά
•► 4 κουταλιές λιωμένη μπανάνα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 Κελσίου
Καλύψτε τον πάτο ενός ταψιού ειδικού για ψωμί με λαδόκολλα (χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας για να αλείψετε τις πλευρές, αλλά αν δεν έχετε καθόλου λαδόκολλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε όλο το ταψί λάδι καρύδας)
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακατέψτε τα ξηρά υλικά (αλεύρι αμυγδάλου, αλεύρι καρύδας, baking powder, κανέλα, μοσχοκάρυδο, μαγειρική σόδα, λίγο αλάτι και τη ερυθριτόλη). Στη συνέχεια, βάλτε το στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα υγρά υλικά – λάδι καρύδας, το γάλα της επιλογής σας, τα αυγά και την μπανάνα.
Στη συνέχεια, ρίξτε τα υγρά υλικά στη ξηρά και ανακατέψτε καλά. Γυρίστε το μείγμα στο ταψάκι και βάλτε το στο φούρνο.
Μετά από περίπου 45 ή 50 λεπτά, ελέγξτε να δείτε αν έχει ψηθεί το ψωμί, βάζοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
enallaktikidrasi.com
•► 3 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
•► 4 κουταλιές αλεύρι καρύδας
•► 1 κουταλιά baking powder
•► 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
•► 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
•► 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
•► λίγο αλάτι
•► ½ φλιτζάνι ζάχαρη από monk fruit (ερυθριτόλη)
•► 5 κουταλιές λάδι καρύδας, λιωμένο
•► ½ φλιτζάνι άγλυκο γάλα αμυγδάλου, λιναριού ή κάνναβης
•► 4 μεγάλα αυγά
•► 4 κουταλιές λιωμένη μπανάνα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 Κελσίου
Καλύψτε τον πάτο ενός ταψιού ειδικού για ψωμί με λαδόκολλα (χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας για να αλείψετε τις πλευρές, αλλά αν δεν έχετε καθόλου λαδόκολλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε όλο το ταψί λάδι καρύδας)
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακατέψτε τα ξηρά υλικά (αλεύρι αμυγδάλου, αλεύρι καρύδας, baking powder, κανέλα, μοσχοκάρυδο, μαγειρική σόδα, λίγο αλάτι και τη ερυθριτόλη). Στη συνέχεια, βάλτε το στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα υγρά υλικά – λάδι καρύδας, το γάλα της επιλογής σας, τα αυγά και την μπανάνα.
Στη συνέχεια, ρίξτε τα υγρά υλικά στη ξηρά και ανακατέψτε καλά. Γυρίστε το μείγμα στο ταψάκι και βάλτε το στο φούρνο.
Μετά από περίπου 45 ή 50 λεπτά, ελέγξτε να δείτε αν έχει ψηθεί το ψωμί, βάζοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You Might Also Like... ...
Υγιεινά μπισκότα μπανάνας με αλεύρι αμυγδάλου
Υγιεινή Συνταγή: Πίτα από κινόα και λαχανικά
Πολίτικες γεμιστές πιπεριές με πλιγούρι
Σπιτικό χούμους παντζαριών με ψητές πίτες
enallaktikidrasi.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου