Η granola είναι το αγαπημένο σνακ των πεζοπόρων, των αθλητών και όλων όσων προτιμούν τις εξωτερικές δραστηριότητες. Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με υγιεινή τροφή και σε ορισμένα σουπερμάρκετ.
Όμως, μπορεί η granola να είναι υγιεινή; Ναι μπορεί, αλλά πολλές φορές η έτοιμη που βρίσκουμε στην αγορά είναι γεμάτη ζάχαρη και συντηρητικά. Γι’ αυτό και εδώ προτείνουμε την πιο υγιεινή εκδοχή της.
Η κάθε μερίδα έχει 188 θερμίδες. Σε αυτή περιέχονται 11.1 γραμμάρια λιπαρά, 19.9 γραμμάρια υδατάνθρακες, 3.7 γραμμάρια πρωτεΐνη, 0 mg χοληστερόλη και 1 mg νάτριο.
Ο χρόνος προετοιμασίας εκτιμάται σε 10 λεπτά, ο χρόνος μαγειρέματος σερ 20 λεπτά και συνολικά η σπιτική granola θα είναι έτοιμη σε 30 λεπτά.
Εδώ υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσετε και αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες, goji berry και άλλα. Αρκεί να μην τα βάλετε πριν το ψήσιμο, αλλά αμέσως μετά ώστε να προλάβουν να κολλήσουν και να αναμιχθούν στην granola πριν αυτή κρυώσει και στεγνώσει.
Υλικά:
•► 4 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
•► 1 φλιτζάνι κομμένα αμύγδαλα
•► 1 φλιτζάνι κομμένα πεκάν
•► 1 φλιτζάνι ωμοί ηλιόσποροι
•► 1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
•► 1 κουταλάκι στης σούπας εκχύλισμα βανίλιας
•► 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
•► 2/4 της κούπας μέλι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους ηλιόσπορους. Σε ένα άλλο ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το ηλιέλαιο, το μέλι, τη βανίλια και την κανέλα.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά. Ανακατέψτε καλά.
Απλώστε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί για ψήσιμο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και ανακατέψτε λίγο.
Επιστρέψτε στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να χρυσίσει. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει καλά πριν το αποθηκεύσετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 4 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
•► 1 φλιτζάνι κομμένα αμύγδαλα
•► 1 φλιτζάνι κομμένα πεκάν
•► 1 φλιτζάνι ωμοί ηλιόσποροι
•► 1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
•► 1 κουταλάκι στης σούπας εκχύλισμα βανίλιας
•► 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
•► 2/4 της κούπας μέλι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους ηλιόσπορους. Σε ένα άλλο ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το ηλιέλαιο, το μέλι, τη βανίλια και την κανέλα.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά. Ανακατέψτε καλά.
Απλώστε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί για ψήσιμο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και ανακατέψτε λίγο.
Επιστρέψτε στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να χρυσίσει. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει καλά πριν το αποθηκεύσετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You Might Also Like... ...
4 απλές συνταγές με βρώμη για ενίσχυση του μεταβολισμού
enallaktikidrasi.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου