Τη ροβίτσα, αυτό το πράσινο μικροσκοπικό φασόλι, αξίζει να την εντάξετε στη διατροφή σας αφού πρόκειται για το πιο θρεπτικό όσπριο!!
Υλικά:   { 4-5 Μερίδες }
•► 250 γρ. ροβίτσα
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
•► ¼ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
•► 800 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
•► 20 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 100 ml κρέμα ή γάλα καρύδας
•► 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σε σκόνη
•► 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
•► λίγο πάπρικα γλυκιά
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το τζίντζερ.
Προσθέτετε τον ζωμό, τη ροβίτσα, τη δάφνη, ανακατεύετε και βράζετε μέχρι να μαλακώσει το όσπριο για περίπου 40 λεπτά. Συμπληρώνετε επιπλέον ζωμό ή νερό αν χρειαστεί. Δοκιμάζετε και διορθώνετε και το αλάτι.
Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα την κρέμα καρύδας και τον κουρκουμά και σερβίρετε σε πιάτα γαρνίροντας με την πιπερίτσα τσίλι και πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα.
Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα την κρέμα καρύδας και τον κουρκουμά και σερβίρετε σε πιάτα γαρνίροντας με την πιπερίτσα τσίλι και πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα.
Tips:
Στη σούπα μπορείτε να προσθέσετε και λίγο άγριο ρύζι, περίπου 12’-18’ πριν από το τέλος του μαγειρέματος, ανάλογα τον χρόνο που χρειάζεται για να βράσει.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 250 γρ. ροβίτσα
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
•► ¼ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
•► 800 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
•► 20 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 100 ml κρέμα ή γάλα καρύδας
•► 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σε σκόνη
•► 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
•► λίγο πάπρικα γλυκιά
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το τζίντζερ.
Προσθέτετε τον ζωμό, τη ροβίτσα, τη δάφνη, ανακατεύετε και βράζετε μέχρι να μαλακώσει το όσπριο για περίπου 40 λεπτά. Συμπληρώνετε επιπλέον ζωμό ή νερό αν χρειαστεί. Δοκιμάζετε και διορθώνετε και το αλάτι.
Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα την κρέμα καρύδας και τον κουρκουμά και σερβίρετε σε πιάτα γαρνίροντας με την πιπερίτσα τσίλι και πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα.
Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα την κρέμα καρύδας και τον κουρκουμά και σερβίρετε σε πιάτα γαρνίροντας με την πιπερίτσα τσίλι και πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα.
Tips:
Στη σούπα μπορείτε να προσθέσετε και λίγο άγριο ρύζι, περίπου 12’-18’ πριν από το τέλος του μαγειρέματος, ανάλογα τον χρόνο που χρειάζεται για να βράσει.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Φωτογραφία/ Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου