Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Ροβίτσα με κουρκουμά και τζίντζερ..
by Chef Funky Cook !!!



Τη ροβίτσα, αυτό το πράσινο μικροσκοπικό φασόλι, αξίζει να την εντάξετε στη διατροφή σας αφού πρόκειται για το πιο θρεπτικό όσπριο!!

Υλικά:   { 4-5 Μερίδες }

•► 250 γρ. ροβίτσα
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
•► ¼ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
•► 800 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
•► 20 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 100 ml κρέμα ή γάλα καρύδας
•► 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σε σκόνη
•► 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
•► λίγο πάπρικα γλυκιά
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το τζίντζερ.

Προσθέτετε τον ζωμό, τη ροβίτσα, τη δάφνη, ανακατεύετε και βράζετε μέχρι να μαλακώσει το όσπριο για περίπου 40 λεπτά. Συμπληρώνετε επιπλέον ζωμό ή νερό αν χρειαστεί. Δοκιμάζετε και διορθώνετε και το αλάτι.

Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα την κρέμα καρύδας και τον κουρκουμά και σερβίρετε σε πιάτα γαρνίροντας με την πιπερίτσα τσίλι και πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα.

Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα την κρέμα καρύδας και τον κουρκουμά και σερβίρετε σε πιάτα γαρνίροντας με την πιπερίτσα τσίλι και πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα.

Tips:

Στη σούπα μπορείτε να προσθέσετε και λίγο άγριο ρύζι, περίπου 12’-18’ πριν από το τέλος του μαγειρέματος, ανάλογα τον χρόνο που χρειάζεται για να βράσει.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Φωτογραφία/ Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :