Τα πιο εύκολα & νόστιμα & αρωματικά & τραγανά, πασχαλινά κουλουράκια που θα φτιάξετε!!!
Υλικά:   { Μερίδες: για 35-40 κομμάτια }
•► 4 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► ½ κουτ. γλυκού σόδα
•► 1 φλιτζάνι βούτυρο παγωμένο
•► 1 & ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1 αβγό
•► λίγη μαστίχα (στη μύτη του κουταλιού), κοπανισμένη με 1 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► ½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
•► 1 κρόκο ελαφρά χτυπημένο με λίγο νερό, για άλειμμα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτετε το αβγό και το ξύσμα λεμονιού.
Όταν ενσωματωθούν στο μίγμα, βάζετε τους γάντζους στο μίξερ και προσθέτετε την κοπανισμένη μαστίχα, το γιαούρτι μέσα στο οποίο έχετε ανακατέψει τη σόδα και το αλεύρι αναμεμιγμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια εύπλαστη, μαλακή ζύμη.
Πλάθετε τα κουλουράκια σας και τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφετε με τον κρόκο του αβγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC περίπου για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 4 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► ½ κουτ. γλυκού σόδα
•► 1 φλιτζάνι βούτυρο παγωμένο
•► 1 & ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1 αβγό
•► λίγη μαστίχα (στη μύτη του κουταλιού), κοπανισμένη με 1 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► ½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
•► 1 κρόκο ελαφρά χτυπημένο με λίγο νερό, για άλειμμα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτετε το αβγό και το ξύσμα λεμονιού.
Όταν ενσωματωθούν στο μίγμα, βάζετε τους γάντζους στο μίξερ και προσθέτετε την κοπανισμένη μαστίχα, το γιαούρτι μέσα στο οποίο έχετε ανακατέψει τη σόδα και το αλεύρι αναμεμιγμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια εύπλαστη, μαλακή ζύμη.
Πλάθετε τα κουλουράκια σας και τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφετε με τον κρόκο του αβγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC περίπου για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή απο Σιμόνη Καφίρη / Food styling: Αντωνία Κάτη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου