Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Πασχαλινά κουλουράκια από τη Χίο…
by Chef Σιμόνη Καφίρη !!!



Τα πιο εύκολα & νόστιμα & αρωματικά & τραγανά, πασχαλινά κουλουράκια που θα φτιάξετε!!!

Υλικά:   { Μερίδες: για 35-40 κομμάτια }

•► 4 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► ½ κουτ. γλυκού σόδα
•► 1 φλιτζάνι βούτυρο παγωμένο
•► 1 & ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1 αβγό
•► λίγη μαστίχα (στη μύτη του κουταλιού), κοπανισμένη με 1 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► ½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
•► 1 κρόκο ελαφρά χτυπημένο με λίγο νερό, για άλειμμα

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτετε το αβγό και το ξύσμα λεμονιού.

Όταν ενσωματωθούν στο μίγμα, βάζετε τους γάντζους στο μίξερ και προσθέτετε την κοπανισμένη μαστίχα, το γιαούρτι μέσα στο οποίο έχετε ανακατέψει τη σόδα και το αλεύρι αναμεμιγμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια εύπλαστη, μαλακή ζύμη.

Πλάθετε τα κουλουράκια σας και τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφετε με τον κρόκο του αβγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC περίπου για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.


Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!


Η Συνταγή απο Σιμόνη Καφίρη / Food styling: Αντωνία Κάτη

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :