Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ιταλική πίτσα με μοτσαρέλα και βασιλικό..
by Chef Λάμπρος Βακιάρος !!!



Μπορεί η ζύμη να σας παιδέψει λίγο στην προετοιμασία αλλά πιστέψτε μας αξίζει τον κόπο. Η ιταλική πίτσα του MasterChef Λάμπρου Βακιάρου είναι τέλεια!!!

Υλικά:   { Μερίδες: για 3 πίτσες }

Για τη ζύμη

•► 500 γρ. αλεύρι για πίτσα
•► 1 & ½ γρ. μαγιά ξερή
•► 2 γρ. ζάχαρη
•► 15 γρ. αλάτι
•► 315 γρ. νερό χλιαρό
•► 15 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα και το γαρνίρισμα

•► 300 γρ. ντοματίνια γλυκά
•► 2 πρέζες αλάτι
•► 1 γρ. σκόρδο σε σκόνη
•► 250 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
•► 20 φύλλα από φρέσκο βασιλικό
•► 45 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάτε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα. Σταδιακά προσθέτετε το νερό έως ότου απορροφηθεί όλο. Μόλις ενσωματωθεί το αλεύρι στη ζύμη, σταματάτε το μίξερ και αφήνετε να σταθεί η ζύμη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τη δουλεύετε σε χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά ακόμα.

Καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε να φουσκώσει για τουλάχιστον 8 ώρες. Στη συνέχεια, μεταφέρετε τη ζύμη σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε με απαλές κινήσεις.

Με μαχαίρι το κόβετε σε 3 κομμάτια, αλευρώνετε καλά και δίνετε στρογγυλό σχήμα. Μεταφέρετε σε ταψί, το οποίο έχετε αλευρώσει πολύ καλά και σκεπάζετε ξανά με μεμβράνη. Αφήνετε να φουσκώσει ξανά για άλλες 2 ώρες.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250οC στον αέρα μαζί με την πάνω αντίσταση και βάζετε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Για τέλειο αποτέλεσμα στο σπίτι χρησιμοποιείτε μια κεραμική πλάκα για πίτσα ή ένα μεγάλο κεραμικό πλακάκι που να χωράει στο φούρνο ή ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι.

Όποια και να είναι η επιλογή σας το τοποθετείτε στον φούρνο έτσι ώστε η θερμοκρασία του να ανέβει σταδιακά, όσο ζεσταίνετε ο φούρνος, για τουλάχιστον 25-30 λεπτά.

Σε μούλτι ρίχνετε τα ντοματίνια με το σκόρδο και τα πολτοποιείτε καλά. Τα αδειάζετε σε σουρωτήρι και τα αφήνετε να στραγγίζουν για περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε μπόλ και αλατίζετε.

Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας και τα χέρια μας και μεταφέρετε εκεί με απαλές κινήσεις το φουσκωμένο ζυμάρι. Ανοίγετε τη ζύμη σε κύκλο πάχους μισού εκατοστού.

Σταυρώνοντας σε σχήμα Χ τον δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο των 2 χεριών μεταξύ τους, ξεκινάτε να πιέζετε κεντρικά τη ζύμη, ώστε να ανοίξει ομοιόμορφα. Κάθε φορά που πιέζετε περιστρέφετε τη ζύμη κατά 90 μοίρες. Κάθε 3 γυρίσματα γυρνάτε το ζυμάρι από την άλλη πλευρά.

Πολύ σημαντικό εδώ είναι να μην πιέσετε το περίγραμμα, ώστε να φουσκώσει και να γίνει τραγανό. Συνεχίζετε και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.

Για να μπορέσετε να μεταφέρετε την πίτσα στο φούρνο θα πρέπει να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο φτυάρι πίτσας. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε μια επίπεδη λαμαρίνα ή ακόμα και ένα καθαρό σκληρό χαρτόνι από κουτί πίτσας. Αλευρώνετε πολύ καλά την επιφάνεια που θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε τη πίτσα στο φούρνο.

Βάζετε σε κάθε ανοιγμένη ζύμη από 2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας και απλώνετε με κουτάλι. Δεν πειράζει αν η ντομάτα δεν έχει καλύψει όλη την επιφάνεια. Συνεχίζετε βάζοντας φέτες μοτσαρέλας και μεταφέρετε την πίτσα στο φούρνο. Ψήνουμε για 6-8 λεπτά η μέχρι η πίτσα να αρχίσει να παίρνει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο, γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.



Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή απο Λάμπρος Βακιάρος

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :