Μία δροσερή εναλλακτική της μουσταλευριάς , με φρέσκο σταφυλοχυμό αντί για μούστο και ξεχωριστή σάλτσα από κορινθιακή σταφίδα και κρασί.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 2 & ½ κιλά φρέσκο σταφύλι σουλτανίνα
•► 6 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
•► 1 κρασοπότηρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
Για το σιρόπι
•► 250 γρ. μαύρη σταφίδα κορινθιακή
•► 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
Μαζεύετε τις ρόγες της σουλτανίνας σε ένα σουρωτήρι. Το βάζετε σε μια λεκάνη και με το χέρι σας πιέζετε για να μαζέψετε τον χυμό. Θα μαζέψετε περίπου 1,5 λίτρο χυμό.
Το σουρώνετε καλά και το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κορνφλάουρ και το τσίπουρο. Ανακατεύετε καλά και το βάζετε στο μάτι μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνεται. Μόλις πάρει βράση ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να πήξει καλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε μια φόρμα του κέικ παραλληλόγραμμη και το παγώνετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τη σταφίδα με το κόκκινο κρασί σε μέτρια φωτιά. Μόλις οι σταφίδες φουσκώσουν χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ και το αφήνετε να κρυώσει μέχρι το σερβίρισμα του σταφυλοχυμού.
Βγάζετε τη φόρμα του πηγμένου σταφυλοχυμού από το ψυγείο, το βουτάτε σε λίγο ζεστό νερό για να ξεφορμαριστεί καλά και το βάζετε σε πιατέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 2 & ½ κιλά φρέσκο σταφύλι σουλτανίνα
•► 6 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
•► 1 κρασοπότηρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
Για το σιρόπι
•► 250 γρ. μαύρη σταφίδα κορινθιακή
•► 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
Μαζεύετε τις ρόγες της σουλτανίνας σε ένα σουρωτήρι. Το βάζετε σε μια λεκάνη και με το χέρι σας πιέζετε για να μαζέψετε τον χυμό. Θα μαζέψετε περίπου 1,5 λίτρο χυμό.
Το σουρώνετε καλά και το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κορνφλάουρ και το τσίπουρο. Ανακατεύετε καλά και το βάζετε στο μάτι μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνεται. Μόλις πάρει βράση ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να πήξει καλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε μια φόρμα του κέικ παραλληλόγραμμη και το παγώνετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τη σταφίδα με το κόκκινο κρασί σε μέτρια φωτιά. Μόλις οι σταφίδες φουσκώσουν χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ και το αφήνετε να κρυώσει μέχρι το σερβίρισμα του σταφυλοχυμού.
Βγάζετε τη φόρμα του πηγμένου σταφυλοχυμού από το ψυγείο, το βουτάτε σε λίγο ζεστό νερό για να ξεφορμαριστεί καλά και το βάζετε σε πιατέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας η Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου