Το κάρι είναι ίσως το πιο ταιριαστό μπαχαρικό για την κολοκύθα και δίνει στη συγκεκριμένη σούπα φίνο άρωμα και υπέροχη γεύση.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, σε κύβους
•► 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 1 κουτ. σούπας κάρι
•► ½ κουτ. γλυκού κύμινο
•► 2 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
•► 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ταυτόχρονα τα ψαχνά της κολοκύθας και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το κάρι και το κύμινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Αμέσως μετά αδειάζετε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και ακόμα ένα νεροπότηρο νερό, αφήνετε να βράσουν τα υλικά μέχρι να μειωθεί ο όγκος της σούπας στα 2/3.
Αφήνετε τη σούπα να χλιαρέψει και την περνάτε από το μπλέντερ του μίξερ, για να γίνει βελούδινη. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
Βάζετε τη σούπα να πάρει μια ακόμα βράση και τη σερβίρετε ζεστή σε φλιτζανάκια του καφέ ή του τσαγιού διακοσμώντας με σταγόνες κρέμας γάλακτος στην επιφάνεια.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, σε κύβους
•► 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 1 κουτ. σούπας κάρι
•► ½ κουτ. γλυκού κύμινο
•► 2 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
•► 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ταυτόχρονα τα ψαχνά της κολοκύθας και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το κάρι και το κύμινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Αμέσως μετά αδειάζετε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και ακόμα ένα νεροπότηρο νερό, αφήνετε να βράσουν τα υλικά μέχρι να μειωθεί ο όγκος της σούπας στα 2/3.
Αφήνετε τη σούπα να χλιαρέψει και την περνάτε από το μπλέντερ του μίξερ, για να γίνει βελούδινη. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
Βάζετε τη σούπα να πάρει μια ακόμα βράση και τη σερβίρετε ζεστή σε φλιτζανάκια του καφέ ή του τσαγιού διακοσμώντας με σταγόνες κρέμας γάλακτος στην επιφάνεια.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου