Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Αρωματικά κεφτεδάκια με κρέμα φέτας
και γραβιέρα.. by Chef Λάμπρος Βακιάρος !!!



Ο Λάμπρος Βακιάρος μάς μαγειρεύει το απόλυτο φαγητό για όλη την οικογένεια, δηλαδή, κεφτεδάκια.

Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }

•► 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•► 300 γρ. κιμά χοιρινό
•► 3 – 4 φέτες ψωμί (την ψίχα)
•► γάλα, για το μούλιασμα του ψωμιού
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 4 κουτ. σούπας
•► 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
•► 20 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
•► 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο + λίγο ακόμη για γαρνίρισμα
•► 1 αβγό
•► 1 κουτ. γλυκού ούζο + 2 κουτ. σούπας ακόμα
•► 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
•► 1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
•► 1 & ½ κούπα γραβιέρα, σε μικρά κυβάκια
•► αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα φέτας

•► 1 & 1/3 κούπας φέτα
•► 1 & 2/3 κούπας φρέσκο γάλα
•► 2 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

Εκτέλεση:

Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 – 5 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, το ψωμί, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, την 1 κουτ. γλυκού ούζο, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Πλάθετε τα κεφτεδάκια σε μπαλάκια μεγέθους όσο ένα μεγάλο καρύδι και τα βάζετε στο ψυγείο να σφίξουν για μισή με μία ώρα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μεταλλική λαβή ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά τις 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κεφτεδάκια για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βάζετε στο μούλτι όλα τα υλικά για την κρέμα φέτας και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτετε στο τηγάνι τις 2 κουτ. σούπας ούζο, την ντομάτα και την κρέμα. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε για 45 – 50 λεπτά .

10 λεπτά πριν βγάλετε από το φούρνο το τηγάνι ρίχνετε τη γραβιέρα ομοιόμορφα. Γαρνίρετε με το μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή απο Λάμπρος Βακιάρος

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr , lambrosvakiaros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :