Ο Λάμπρος Βακιάρος προτείνει ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο, που θα αρέσει πολύ και στα παιδιά.
Το μοσχαράκι μαγειρεύεται με φασολάκια και δίνει το τέλειο αποτέλεσμα.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 1 & ½ κιλό μοσχαράκι
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
•► 3 μεσαία καρότα, σε ροδέλες 4 εκ.
•► 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 1 κουτ. σούπας αλεύρι
•► 1 φλιτζάνι γλυκό κρασί ή κονιάκ
•► 1 φύλλο δάφνη
•► 12 – 14 πατάτες baby, κομμένες στη μέση
•► 6 φλιτζάνια φρέσκα φασολάκια στρογγυλά, καθαρισμένα
Για το σερβίρισμα
•► φρέσκο Ψωμί
•► φέτα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας, ιδανικά σε δύο δόσεις. Αλατοπιπερώνετε. Μόλις το κρέας έχει πάρει χρώμα το βγάζετε από την κατσαρόλα.
Προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή και ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.
Σοτάρετε για 1 – 2 λεπτά και στη συνέχεια επαναφέρετε το κρέας στην κατσαρόλα.
Συνεχίζετε προσθέτοντας τον πελτέ και το αλεύρι, ανακατεύετε καλά, σβήνετε με το γλυκό κρασί ή το κονιάκ και περιμένετε για μισό λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τέλος, προσθέτετε τον χυμό τομάτας, το ζωμό και τη δάφνη, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Σιγομαγειρεύετε συνολικά για 90 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας περιστασιακά και ελέγχοντας αν τα υγρά είναι αρκετά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 1/2 -1 φλιτζάνι έξτρα ζωμό.
Περίπου στη 1 ώρα, προσθέτετε τις πατάτες baby και συνεχίζετε το μαγείρεμα.
Περίπου 15 λεπτά πριν την ολοκλήρωση προσθέτετε και τα φρέσκα φασολάκια ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε μέχρι το κρέας να μαλακώσει και οι πατάτες και τα φασολάκια να είναι έτοιμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε με φέτα και φρέσκο ψωμί.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 & ½ κιλό μοσχαράκι
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
•► 3 μεσαία καρότα, σε ροδέλες 4 εκ.
•► 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 1 κουτ. σούπας αλεύρι
•► 1 φλιτζάνι γλυκό κρασί ή κονιάκ
•► 1 φύλλο δάφνη
•► 12 – 14 πατάτες baby, κομμένες στη μέση
•► 6 φλιτζάνια φρέσκα φασολάκια στρογγυλά, καθαρισμένα
Για το σερβίρισμα
•► φρέσκο Ψωμί
•► φέτα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας, ιδανικά σε δύο δόσεις. Αλατοπιπερώνετε. Μόλις το κρέας έχει πάρει χρώμα το βγάζετε από την κατσαρόλα.
Προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή και ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.
Σοτάρετε για 1 – 2 λεπτά και στη συνέχεια επαναφέρετε το κρέας στην κατσαρόλα.
Συνεχίζετε προσθέτοντας τον πελτέ και το αλεύρι, ανακατεύετε καλά, σβήνετε με το γλυκό κρασί ή το κονιάκ και περιμένετε για μισό λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τέλος, προσθέτετε τον χυμό τομάτας, το ζωμό και τη δάφνη, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Σιγομαγειρεύετε συνολικά για 90 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας περιστασιακά και ελέγχοντας αν τα υγρά είναι αρκετά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 1/2 -1 φλιτζάνι έξτρα ζωμό.
Περίπου στη 1 ώρα, προσθέτετε τις πατάτες baby και συνεχίζετε το μαγείρεμα.
Περίπου 15 λεπτά πριν την ολοκλήρωση προσθέτετε και τα φρέσκα φασολάκια ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε μέχρι το κρέας να μαλακώσει και οι πατάτες και τα φασολάκια να είναι έτοιμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε με φέτα και φρέσκο ψωμί.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Λάμπρος Βακιάρος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr , lambrosvakiaros.comYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου