Ένα νόστιμο χειμωνιάτικο { και ΟΧΙ μόνο } γλυκό που θα σάς μαγεύσει με το μεθυστικό άρωμά του.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 1 & ½ κιλό αχλάδια
•► 2 ξυλάκια κανέλα
•► 1 νεροπότηρο γλυκό κρασί Σάμου
•► 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
•► 1 σφηνάκι τσίπουρο
•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 1 κοφτή κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα αχλάδια από το φλούδι τους και τα κουκούτσια. Τα κόβετε σε τέσσερα κομμάτια το καθένα. Τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Περιχύνετε με το γλυκό κρασί και προσθέτετε ένα ποτήρι νερό. Βράζετε τα αχλάδια σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-45 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Αφαιρείτε την κανέλα και το γλυκάνισο από το ζουμί και τα περνάτε από το μπλέντερ να πολτοποιηθούν και να γίνουν ένας βελούδινος πολτός. Τον κρυώνετε καλά στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, το τσίπουρο και το στιγμιαίο καφέ. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά χωρίς να πάρουν βράση. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει σιγά σιγά χωρίς να αφήσετε το μίγμα να πάρει βράση. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και διατηρείτε τη σάλτσα σοκολάτας χλιαρή.
Σερβίρετε τη σούπα αχλάδι σε φλιτζάνια τσαγιού περιχύνοντας από πάνω με λίγη σάλτσα σοκολάτας. Διακοσμείτε το κάθε φλιτζάνι με ένα ξυλάκι κανέλας.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 & ½ κιλό αχλάδια
•► 2 ξυλάκια κανέλα
•► 1 νεροπότηρο γλυκό κρασί Σάμου
•► 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
•► 1 σφηνάκι τσίπουρο
•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 1 κοφτή κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα αχλάδια από το φλούδι τους και τα κουκούτσια. Τα κόβετε σε τέσσερα κομμάτια το καθένα. Τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Περιχύνετε με το γλυκό κρασί και προσθέτετε ένα ποτήρι νερό. Βράζετε τα αχλάδια σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-45 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Αφαιρείτε την κανέλα και το γλυκάνισο από το ζουμί και τα περνάτε από το μπλέντερ να πολτοποιηθούν και να γίνουν ένας βελούδινος πολτός. Τον κρυώνετε καλά στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, το τσίπουρο και το στιγμιαίο καφέ. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά χωρίς να πάρουν βράση. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει σιγά σιγά χωρίς να αφήσετε το μίγμα να πάρει βράση. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και διατηρείτε τη σάλτσα σοκολάτας χλιαρή.
Σερβίρετε τη σούπα αχλάδι σε φλιτζάνια τσαγιού περιχύνοντας από πάνω με λίγη σάλτσα σοκολάτας. Διακοσμείτε το κάθε φλιτζάνι με ένα ξυλάκι κανέλας.
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου