Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Σούπα αχλάδι με κανέλα και σάλτσα σοκολάτας..by Super Chef Ηλίας Μαμαλάκης !!



Ένα νόστιμο χειμωνιάτικο { και ΟΧΙ μόνο } γλυκό που θα σάς μαγεύσει με το μεθυστικό άρωμά του.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► 1 & ½ κιλό αχλάδια
•► 2 ξυλάκια κανέλα
•► 1 νεροπότηρο γλυκό κρασί Σάμου
•► 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο

Για τη σάλτσα σοκολάτας

•► 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
•► 1 σφηνάκι τσίπουρο
•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 1 κοφτή κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα αχλάδια από το φλούδι τους και τα κουκούτσια. Τα κόβετε σε τέσσερα κομμάτια το καθένα. Τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Περιχύνετε με το γλυκό κρασί και προσθέτετε ένα ποτήρι νερό. Βράζετε τα αχλάδια σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-45 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Αφαιρείτε την κανέλα και το γλυκάνισο από το ζουμί και τα περνάτε από το μπλέντερ να πολτοποιηθούν και να γίνουν ένας βελούδινος πολτός. Τον κρυώνετε καλά στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, το τσίπουρο και το στιγμιαίο καφέ. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά χωρίς να πάρουν βράση. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα.

Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει σιγά σιγά χωρίς να αφήσετε το μίγμα να πάρει βράση. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και διατηρείτε τη σάλτσα σοκολάτας χλιαρή.

Σερβίρετε τη σούπα αχλάδι σε φλιτζάνια τσαγιού περιχύνοντας από πάνω με λίγη σάλτσα σοκολάτας. Διακοσμείτε το κάθε φλιτζάνι με ένα ξυλάκι κανέλας.


Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :