Αν σας έχουν μείνει κομμάτια από κέικ είναι ευκαιρία να φτιάξετε το νόστιμο και εύκολο βρετανικό γλυκάκι το trifle , με κρέμα και μαρμελάδα.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 6 κουτ. σούπας μαρμελάδα Spi Span Extra Βύσσινο
•► 6 φέτες κέικ βανίλιας, χωρίς κόρα, κομμένες στα 2
•► 6 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας
•► 600 ml γάλα φρέσκο
•► 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
•► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού επιλογής σας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Λιώνετε το άνθος αραβοσίτου σε ½ φλιτζάνι γάλα και ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το λιωμένο άνθος αραβοσίτου, μαζί με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μεταφέρετε την κρέμα σε μπολ και σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη, να εφάπτεται με την κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Αφήνετε να κρυώσει καλά.
Μοιράζετε τις μισές φέτες του κέικ σε μπολάκια και αν θέλετε ραντίζετε με λίγο σιρόπι. Μοιράζετε από πάνω κρέμα, μαρμελάδα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλη μία στρώση.
Βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο για μία ώρα και κατόπιν σερβίρετε.
Tips:
•► Για άρωμα και γεύση ανατολής, μπορείτε να προσθέσετε στην κρέμα και λίγη κανέλα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 6 κουτ. σούπας μαρμελάδα Spi Span Extra Βύσσινο
•► 6 φέτες κέικ βανίλιας, χωρίς κόρα, κομμένες στα 2
•► 6 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας
•► 600 ml γάλα φρέσκο
•► 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
•► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού επιλογής σας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Λιώνετε το άνθος αραβοσίτου σε ½ φλιτζάνι γάλα και ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το λιωμένο άνθος αραβοσίτου, μαζί με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μεταφέρετε την κρέμα σε μπολ και σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη, να εφάπτεται με την κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Αφήνετε να κρυώσει καλά.
Μοιράζετε τις μισές φέτες του κέικ σε μπολάκια και αν θέλετε ραντίζετε με λίγο σιρόπι. Μοιράζετε από πάνω κρέμα, μαρμελάδα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλη μία στρώση.
Βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο για μία ώρα και κατόπιν σερβίρετε.
Tips:
•► Για άρωμα και γεύση ανατολής, μπορείτε να προσθέσετε στην κρέμα και λίγη κανέλα.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video…
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Super Team OliveMagazine
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου