Ένα ιδιαίτερο καλοκαιρινό επιδόρπιο με γεύση από Σαντορίνη, χάρη στο Vinsanto και το χλωρό τυρί Σαντορίνης. Θα σας αρέσει πολύ!!!
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 24 βερίκοκα
•► 2 νεροπότηρα Vinsanto
Για την κρέμα τυριού
•► 150 γρ. χλωρό τυρί από τη Σαντορίνη
•► 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
•► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
•► 1 πρέζα βανίλια
•► 200 γρ. cookies σοκολάτας
Εκτέλεση:
Χωρίζετε τα βερίκοκα στη μέση και με ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρείτε τη σκληρή ακρούλα τους. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με τα δύο νεροπότηρα Vinsanto και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν.
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα, αφήνοντας το κρασί να συνεχίσει να βράζει μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Την αρωματίζετε μαζί με τη βανίλια και προσθέτετε τη ζάχαρη. Ρίχνετε σιγά σιγά μέσα στη σαντιγί το χλωρό τυρί μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα, το οποίο φυλάτε στο ψυγείο.
Σπάζετε τα cookies σε χοντρά κομμάτια. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την κρέμα με το τυρί. Κατόπιν τοποθετείτε τα βερίκοκα και τα περιχύνετε με το σιρόπι Vinsanto. Τέλος, σκορπάτε από πάνω τα σπασμένα cookies και σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 24 βερίκοκα
•► 2 νεροπότηρα Vinsanto
Για την κρέμα τυριού
•► 150 γρ. χλωρό τυρί από τη Σαντορίνη
•► 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
•► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
•► 1 πρέζα βανίλια
•► 200 γρ. cookies σοκολάτας
Εκτέλεση:
Χωρίζετε τα βερίκοκα στη μέση και με ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρείτε τη σκληρή ακρούλα τους. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με τα δύο νεροπότηρα Vinsanto και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν.
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα, αφήνοντας το κρασί να συνεχίσει να βράζει μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Την αρωματίζετε μαζί με τη βανίλια και προσθέτετε τη ζάχαρη. Ρίχνετε σιγά σιγά μέσα στη σαντιγί το χλωρό τυρί μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα, το οποίο φυλάτε στο ψυγείο.
Σπάζετε τα cookies σε χοντρά κομμάτια. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την κρέμα με το τυρί. Κατόπιν τοποθετείτε τα βερίκοκα και τα περιχύνετε με το σιρόπι Vinsanto. Τέλος, σκορπάτε από πάνω τα σπασμένα cookies και σερβίρετε αμέσως.
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου