Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ελληνικό wellington με μοσχαράκι & σάλτσα γιαουρτιού...by Super Chef Ηλίας Μαμαλάκης !!



Η δική μας εκδοχή για το διάσημο βρετανικό πιάτο γίνεται με κοκκινιστό μοσχαράκι, τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας και σερβιρισμένο με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Ιδανικό πιάτο για το κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► 1 πακέτο φύλλο κρούστας
•► 1 & ½ κιλό μοσχάρι από κιλότο, σε μικρές μερίδες
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► 2 φύλλα δάφνης
•► 6 κόκκους μπαχάρι
•► 1 ξυλάκι κανέλα
•► 1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί Σάμου
•► 1 νεροπότηρο ντοματάκια κονκασέ
•► 2 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
•► 1 πακέτο μανιταράκια καμπανούλες
•► αλάτι, πιπέρι
•► λάδι για το άλειμμα των φύλλων

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

•► 600 γρ. γιαούρτι σουρωτό
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού ξίδι
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν.

Προσθέτετε τις μικρές μερίδες του κρέατος και το σοτάρετε καλά. Ρίχνετε τη δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά επιπλέον.

Ρίχνετε τα μανιτάρια αφού πρώτα τα σκουπίσετε με βρεγμένο πανί και τα κόψετε στα δύο.


Ανακατεύετε και αφήνετε τα υλικά σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά. Σβήνετε με το σαμιώτικο κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για περίπου 30 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά.

Αμέσως μετά ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνετε και σιγομαγειρεύετε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. Βγάζετε τα κομμάτια του κρέατος από την κατσαρόλα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε κατά μήκος στη μέση. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε μια μικρή μεριδούλα από κοκκινιστό κρέας και την τυλίγετε σαν μπουρεκάκι.

Αραδιάζετε τα μπουρεκάκια στο ταψί και τα λαδώνετε καλά. Τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, γυρίζοντάς τα για να καλοψηθούν και από την άλλη μεριά.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού: Αδειάζετε το γιαούρτι σε ένα μπολ, ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο, το ξίδι, το δυόσμο και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά τα υλικά και αφήνετε το μίγμα εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μαζεύετε τη σάλτσα όπου μαγειρεύτηκε το κρέας σε ένα μπολ και τη σουρώνετε σε ένα ψιλό σουρωτήρι. Σερβίρετε το κρέας τυλιγμένο στο φύλλο σε πιατέλα και το συνοδεύετε με τη σάλτσα γιαουρτιού και τη σάλτσα κοκκινιστού.

Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:2:25'
Έτοιμο σε:2:55'




Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :