Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Κρασάτες μπουκίτσες χοιρινού
με φάβα πικάντικη & πράσο σοτέ...
by Super Chef Ηλίας Μαμαλάκης !!!



Ένα πιάτο με πληθωρική γεύση που ταιριάζει άψογα στη θαλπωρή και τις οικογενειακές μαζώξεις του κυριακάτικου τραπεζιού.

Υλικά:   { Μερίδες:5-6 }

Για το χοιρινό

•► 1 κιλό χοιρινό μπούτι, σε μικρές μπουκιές
•► 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου κοπανισμένους καλά
•► 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
•► αλάτι, πιπέρι

Για τη φάβα

•► 500 γρ. φάβα πλυμένη καλά
•► 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► αλάτι

Για το πράσο

•► 6 πράσα μεγάλα (μόνο το άσπρο μέρος), καθαρισμένα καλά
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 ποτηράκι του κρασιού γλυκό κρασί Σάμου
•► αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά ετοιμάζετε τη φάβα:
σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μοσχομυρίσει, ρίχνετε μέσα τη φάβα, το ξύσμα του λεμονιού, αλάτι και ανακατεύετε.

Προσθέτετε χλιαρό νερό, περίπου 1 λίτρο. Αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη φάβα μέχρι να χυλώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.

Μόλις χυλώσει η φάβα την αφήνετε να κρυώσει και την περνάτε από το μπλέντερ για να γίνει βελούδινη. Τη διατηρείτε χλιαρή στην κατσαρόλα.

Ετοιμάζετε και τα πράσα: τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες και σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Μόλις αρχίζουν να παίρνουν χρώμα προσθέτετε μέσα το γλυκό κρασί. Αλατίζετε ελαφρά και πιπερώνετε. Τα μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί και να στεγνώσει το τηγάνι.

Έχοντας έτοιμη πλέον τη φάβα και τα καραλωμένα πράσα, ετοιμάζετε το χοιρινό: σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μαζί με τις μπουκίτσες του χοιρινού για αρκετή ώρα και μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας.

Το αλατοπιπερώνετε καλά, ρίχνετε τον κοπανισμένο κόλιανδρο και τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύετε καλά να αναδειχθούν όλες οι μυρωδιές των υλικών.

Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να πάρει βράση, ανακατεύετε και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε το φαγητό για 30 λεπτά τουλάχιστον. Αν χρειαστεί, συμπληρώνετε λίγο νερό. Δοκιμάζετε και όταν οι μπουκίτσες γίνουν τρυφερές, είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Σε κάθε πιάτο αδειάζετε τρεις τέσσερις κουταλιές της σούπας φάβα, τις οποίες στρώνετε στην επιφάνεια του πιάτου. Πάνω στη φάβα και από τη μία μεριά βάζετε δύο τρεις κουταλιές της σούπας πράσο καλά σουρωμένο από τα λάδια του και, ακριβώς απέναντί του, τις κρασάτες μπουκίτσες χοιρινού με κόλιανδρο.

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:35'



Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food Styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :