Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Κυκλαδίτικα Θεϊκά Νοστιμότατα σκαλτσούνια...by Chef Γεωργία Κοφινά !!!



Τα σκαλτσούνια λέγονται και «καλτσούνια» ανάλογα την περιοχή από την οποία προέρχονται.

Εδώ σας προτείνω μια νηστίσιμη εκδοχή που συναντάται σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων.

Υλικά:   { Μερίδες: Για 25-30 τεμάχια }

Για τη ζύμη

•► 3 φλιτζάνια αλεύρι
•► 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
•► 3/4 -1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
•► 3 κουτ. σούπας ρακί ή τσίπουρο
•► 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
•► 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Για τη γέμιση

•► 500 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
•► ½ φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
•► 1 κουτ. σούπας σουσάμι
•► ½ φλιτζάνι μέλι
•► χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
•► ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τη ζύμη:
σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ζεσταίνετε το μέλι με το μισό χυμό πορτοκαλιού μέχρι να λιώσει και προσθέτετε το ρακί.

Ρίχνετε αυτό το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και ζυμώνετε προσθέτοντας όσο χρειάζεται από τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε στην άκρη.

Ζεσταίνετε το μέλι της γέμισης με το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν και προσθέτετε τα καρύδια και τα αμύγδαλα.

Σιγοβράζετε το μίγμα μέχρι να πήξει και το κατεβάζετε από τη φωτιά για να κρυώσει. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Χωρίζετε τη ζύμη στα τέσσερα και ανοίγετε το κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο. Κόβετε στρογγυλά κομμάτια με κουπ πατ στη διάμετρο ενός φλιτζανιού.

Τοποθετείτε στο κέντρο κάθε κομματιού από μία κουταλιά σούπας γέμιση και διπλώνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Βουτάτε ένα πιρούνι σε νερό και πιέζετε τις άκρες για να κολλήσουν και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.

Αραδιάζετε τα σκαλτσούνια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα (δεν πρέπει να γίνουν πολύ σκούρα).

Τα βγάζετε από το φούρνο και τα πασπαλίζετε αμέσως με λίγη ζάχαρη άχνη. Όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζετε πάλι με ζάχαρη και μετά με λίγη κανέλα.

Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:1:10'



Καλή Επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!


Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά/ Food Styling: Elena Jeffrey

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :