Τα σαμπλέ μπρετόν είναι παραδοσιακά γαλλικά μπισκουί από τη Βρετάνη που η υφή τους είναι κάτι μεταξύ ζύμης μπριζέ και παντεσπανιού. Είναι υπέροχα σκέτα ως βούτημα ή ακόμα και ως βάση σε τούρτες.
Υλικά:   { Μερίδες: για 30 κομμάτια }
•► 3 αβγά
•► 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 120 γρ. βούτυρο αγελάδος, μαλακωμένο
•► 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (55%)
•► 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
•► 50 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροσπασμένα
•► λίγο αλάτι
•► λίγο κάρδαμο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το αλάτι και το κάρδαμο.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με φτερό τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι το μίγμα να φουσκώσει.
Προσθέτετε ένα - ένα τα αβγά και αφού ενσωματωθούν στο μίγμα χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι.
Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και στο τέλος ρίχνετε τα αμύγδαλα.
Τοποθετείτε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά ψησίματος και με τον πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. Την βάζετε στη συντήρηση του ψυγείου για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί.
Αφού σφίξει το σαμπλέ μπρετόν το κόβετε με στρογγυλό κουπ πάτ διαμέτρου 8εκ. και τοποθετείτε τα μπισκουί στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.
Tips:
•► Θα ήταν καλό όταν τοποθετήσετε τα Sable Breton στο ταψί να αφήσετε κάποια απόσταση μεταξύ τους διότι υπάρχει περίπτωση όταν φουσκώσουν να κολλήσουν το ένα με το άλλο.
•► Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κάρδαμο με οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 3 αβγά
•► 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 120 γρ. βούτυρο αγελάδος, μαλακωμένο
•► 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (55%)
•► 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
•► 50 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροσπασμένα
•► λίγο αλάτι
•► λίγο κάρδαμο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το αλάτι και το κάρδαμο.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με φτερό τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι το μίγμα να φουσκώσει.
Προσθέτετε ένα - ένα τα αβγά και αφού ενσωματωθούν στο μίγμα χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι.
Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και στο τέλος ρίχνετε τα αμύγδαλα.
Τοποθετείτε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά ψησίματος και με τον πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. Την βάζετε στη συντήρηση του ψυγείου για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί.
Αφού σφίξει το σαμπλέ μπρετόν το κόβετε με στρογγυλό κουπ πάτ διαμέτρου 8εκ. και τοποθετείτε τα μπισκουί στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.
Tips:
•► Θα ήταν καλό όταν τοποθετήσετε τα Sable Breton στο ταψί να αφήσετε κάποια απόσταση μεταξύ τους διότι υπάρχει περίπτωση όταν φουσκώσουν να κολλήσουν το ένα με το άλλο.
•► Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κάρδαμο με οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση!!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου