Μια συνταγή για γλυκιά τούρτα, που θα σας κάνει να δείτε την κολοκύθα, με Άλλο Μάτι.
Τέλειο Συνοδευτικό για τον Απογευματινό Καφέ!!!
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 2 φύλλα ζύμης κουρού, αποψυγμένα
•► βούτυρο, λιωμένο, για άλειμμα
Για τη γέμιση
•► 1 κιλό κολοκύθα, τριμμένη
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 3 αβγά, χτυπημένα
•► 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
•► λίγο μοσχοκάρυδο
•► 140 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•► Σαντιγί { προαιρετικά }
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 22 εκ.
Απλώνουμε το 1ο φύλλο ζύμης κουρού στο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με βούτυρο. Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο ζύμης κουρού, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης κουρού, που προεξέχουν και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε την κολοκύθα για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε την κολοκύθα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ρίχνουμε την κολοκύθα στον κάδο του μπλέντερ και την πολτοποιούμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πολτοποιημένη κολοκύθα, τη ζάχαρη, τα αβγά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα στη ψημένη βάση της ζύμης το μείγμα κολοκύθας και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά.
Αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Tips: … by admin
•► Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει, γαρνίρουμε με σαντιγί {προαιρετικά} και σερβίρουμε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
dimitrisskarmoutsos.gr
•► 2 φύλλα ζύμης κουρού, αποψυγμένα
•► βούτυρο, λιωμένο, για άλειμμα
Για τη γέμιση
•► 1 κιλό κολοκύθα, τριμμένη
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 3 αβγά, χτυπημένα
•► 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
•► λίγο μοσχοκάρυδο
•► 140 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•► Σαντιγί { προαιρετικά }
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 22 εκ.
Απλώνουμε το 1ο φύλλο ζύμης κουρού στο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με βούτυρο. Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο ζύμης κουρού, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης κουρού, που προεξέχουν και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε την κολοκύθα για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε την κολοκύθα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ρίχνουμε την κολοκύθα στον κάδο του μπλέντερ και την πολτοποιούμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πολτοποιημένη κολοκύθα, τη ζάχαρη, τα αβγά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα στη ψημένη βάση της ζύμης το μείγμα κολοκύθας και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά.
Αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Tips: … by admin
•► Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει, γαρνίρουμε με σαντιγί {προαιρετικά} και σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Σκαρμούτσος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου