Δεν έχετε φτιάξει πιο εύκολη και απολαυστική τάρτα !! Ο συνδυασμός σοκολάτας και κάστανου δίνει ένα υπέροχο επιδόρπιο για κάθε γιορτινό τραπέζι.
Υλικά:   { Για 8 Μερίδες }
•► 1 φύλλο σφολιάτας
•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 20 μαρόν γλασέ
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
•► 1 σφηνάκι κονιάκ
•► 1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Αρχικά, ετοιμάζετε τη σοκολατένια γέμιση: Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε καλά την κρέμα γάλακτος μαζί με το κονιάκ, ανακατεύοντας συνεχώς.
Λίγο πριν πάρουν βράση τα αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτα και απλώνετε μέσα το φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά της ταρτιέρας. Κόβετε ό,τι περισσεύει από τα τοιχώματα.
Απλώνετε τα μαρόν γλασέ συμμετρικά πάνω στη ζύμη και ρίχνετε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα. Σκεπάζετε την τάρτα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου και μέχρι να ψηθεί η ζύμη.
Αφήνετε την τάρτα να γίνει χλιαρή και την ξεφορμάρετε προσεκτικά. Σερβίρετε σε πιάτα και αν θέλετε, συνοδεύετε με μπάλες παγωτό βανίλια.
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 φύλλο σφολιάτας
•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 20 μαρόν γλασέ
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
•► 1 σφηνάκι κονιάκ
•► 1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Αρχικά, ετοιμάζετε τη σοκολατένια γέμιση: Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε καλά την κρέμα γάλακτος μαζί με το κονιάκ, ανακατεύοντας συνεχώς.
Λίγο πριν πάρουν βράση τα αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτα και απλώνετε μέσα το φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά της ταρτιέρας. Κόβετε ό,τι περισσεύει από τα τοιχώματα.
Απλώνετε τα μαρόν γλασέ συμμετρικά πάνω στη ζύμη και ρίχνετε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα. Σκεπάζετε την τάρτα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου και μέχρι να ψηθεί η ζύμη.
Αφήνετε την τάρτα να γίνει χλιαρή και την ξεφορμάρετε προσεκτικά. Σερβίρετε σε πιάτα και αν θέλετε, συνοδεύετε με μπάλες παγωτό βανίλια.
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου