Γυναίκα ~ Άνδρας Vs Κακοσμία Σώματος !!!
να παίξει ρόλο στη μυρωδιά σας !!!
Ενδεχομένως να σας ακούγεται περίεργο, αλλά η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη μυρωδιά του σώματος η οποία βέβαια, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδια, την κατάσταση της υγείας μας και βέβαια από την προσωπική μας υγι-εινή.
Υπάρχουν, μάλιστα, όχι ένα και δύο αλλά πολλά τρόφιμα, όχι κατ’ ανάγκη ανθυγιεινά, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τη μυρωδιά του σώματός μας προς το χειρότερο!
Δείτε 4+3 από αυτά… ...
1️⃣--- Σταυρανθή λαχανικά: Τα σταυρανθή λαχανικά όπως είναι το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών προκαλούν δύσοσμα αέρια λόγω του θείου που περιέχουν αλλά και της ικανότητάς τους να καθαρίζουν το σώμα από τις τοξίνες. Ένα τρικ που μπορεί να μειώσει τη δυσάρεστη οσμή είναι να τα τρώμε βραστά και να τα μασάμε καλά, κάτι που θα βοηθήσει το σώμα να τα μεταβολίσει καλύτερα.
2️⃣--- Αλκοόλ: Το αλκοόλ στο μεγαλύτερο μέρος του, μεταβολίζεται από το ήπαρ σε αιθανικό ή οξικό οξύ. Ωστόσο, λίγο από το αλκοόλ που καταναλώνουμε απελευθερώνεται μέσω του ιδρώτα και του αναπνευστικού συστήματος.
3️⃣--- Κόκκινο κρέας: Το κόκκινο κρέας μεταβολίζεται δύσκολα, άρα παραμένει για περισσότερο χρόνο στο πεπτικό σύστημα. Άρα μπορεί να γίνει εστία βακτηρίων που προκαλούν δύσοσμη εφίδρωση και δυσάρεστη αναπνοή.
4️⃣--- Ψάρι: Αρκετοί άνθρωποι, χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουν, έχουν μια κληρονομική μεταβολική διαταραχή του «συνδρόμου οσμής ψαριού» ή τριμεθυλαμινουρία και αναπτύσσουν μια οσμή όταν τρώνε ψάρια ή άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Αυτό οφείλεται στην ανικανότητα διάσπασης της τριμεθυλαμίνης, η οποία στη συνέχεια συσ-σωρεύεται στο σώμα και απελευθερώνεται με τον ιδρώτα, την αναπνοή και τα ούρα.
5️⃣--- Σπαράγγια: Τα σπαράγγια φημίζονται για την άσχημη μυρωδιά που προσδίδουν στα ούρα, αντίστοιχη επίδραση έχουν όμως και στο δέρμα. Η κακοσμία οφείλεται στη διάσπαση μιας ουσίας του λαχανικού που ονομάζεται μερκαπτάνη, η οποία περιέχει θείο.
6️⃣--- Κάρι και κύμινο: Τα δύο μπαχαρικά με την έντονη γεύση επηρεάζουν τη φυσική μυρωδιά του σώματος, καθώς παραμένουν στους πόρους του δέρματος για αρκετές ημέρες.
7️⃣--- Σκόρδο: Η άσχημη μυρωδιά που προσδίδει το σκόρδο τόσο στην αναπνοή όσο και στον ιδρώτα οφείλεται στην αλλισίνη, το ενεργό συστατικό του σκόρδου, το οποίο απελευθερώνεται όταν το κόβουμε ή το τρίβουμε. Μετά την κατανάλωσή του σκόρδου, η αλλισίνη διασπάται ταχύτατα στον οργανισμό, απελευθερώνοντας δύσοσμες ουσίες που περνούν στον ιδρώτα.
You Might Also Like... ...
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου