Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Γλυκές μπουκιές με μαρμελάδα και σοκολάτα
...by Chef Σιμόνη Καφίρη !!!



Αγαπάμε τη σοκολάτα και την τιμάμε με κάθε ευκαιρία…!!!

Ετοιμάσαμε λοιπόν μια σοκολατένια πρόταση σε μπουκιές που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:   { Μερίδες: για 15 περίπου μπουκίτσες }

•► 90 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
•► 90 γρ. ζάχαρη
•► 2 αβγά και 2 κρόκους
•► 1 κουτ. σούπας μέλι
•► 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
•► ξύσμα από 1/2 λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι

Για τη γέμιση

•► μαρμελάδα πορτοκαλιού ή μήλου με σοκολάτα
•► 1-2 κουτ. σούπας Grand Marnier

Για την επικάλυψη

•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 50 γρ. κορν φλέικς ελαφρώς σπασμένα
•► 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Αναμιγνύετε το κορνφλάουρ με την πούδρα αμυγδάλου και τα προσθέτετε στο μίγμα αβγού μαζί με το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.

Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν και αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ώστε να έχει πάχος 1εκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8-10 λεπτά.

Αφήνετε το μπισκότο να κρυώσει και με ποτήρι ή κουπ πατ το κόβετε σε δίσκους διαμέτρου 5-6εκ. Ανακατεύετε τη μαρμελάδα με το λικέρ και αλείφετε τους δίσκους. Τους βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Κατόπιν λιώνετε τη σοκολάτα με το λάδι σε μπεν μαρί, προσθέτετε τα κορν φλέικς και ανακατεύετε.

Με μια ξύλινη τσιμπίδα παίρνετε τα παγωμένα μπισκότα, τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα και τα αραδιάζετε σε δίσκο σκεπασμένο με λαδόκολλα. Τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τα σερβίρετε παγωμένα.

Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες και 30 λεπτά



Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή & Food Styling, από Σιμόνη Καφίρη

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :