Αγαπάμε τη σοκολάτα και την τιμάμε με κάθε ευκαιρία…!!!
Ετοιμάσαμε λοιπόν μια σοκολατένια πρόταση σε μπουκιές που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:   { Μερίδες: για 15 περίπου μπουκίτσες }
•► 90 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
•► 90 γρ. ζάχαρη
•► 2 αβγά και 2 κρόκους
•► 1 κουτ. σούπας μέλι
•► 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
•► ξύσμα από 1/2 λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι
Για τη γέμιση
•► μαρμελάδα πορτοκαλιού ή μήλου με σοκολάτα
•► 1-2 κουτ. σούπας Grand Marnier
Για την επικάλυψη
•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 50 γρ. κορν φλέικς ελαφρώς σπασμένα
•► 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Αναμιγνύετε το κορνφλάουρ με την πούδρα αμυγδάλου και τα προσθέτετε στο μίγμα αβγού μαζί με το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.
Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν και αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ώστε να έχει πάχος 1εκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8-10 λεπτά.
Αφήνετε το μπισκότο να κρυώσει και με ποτήρι ή κουπ πατ το κόβετε σε δίσκους διαμέτρου 5-6εκ. Ανακατεύετε τη μαρμελάδα με το λικέρ και αλείφετε τους δίσκους. Τους βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Κατόπιν λιώνετε τη σοκολάτα με το λάδι σε μπεν μαρί, προσθέτετε τα κορν φλέικς και ανακατεύετε.
Με μια ξύλινη τσιμπίδα παίρνετε τα παγωμένα μπισκότα, τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα και τα αραδιάζετε σε δίσκο σκεπασμένο με λαδόκολλα. Τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τα σερβίρετε παγωμένα.
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες και 30 λεπτά
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 90 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
•► 90 γρ. ζάχαρη
•► 2 αβγά και 2 κρόκους
•► 1 κουτ. σούπας μέλι
•► 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
•► ξύσμα από 1/2 λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι
Για τη γέμιση
•► μαρμελάδα πορτοκαλιού ή μήλου με σοκολάτα
•► 1-2 κουτ. σούπας Grand Marnier
Για την επικάλυψη
•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 50 γρ. κορν φλέικς ελαφρώς σπασμένα
•► 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Αναμιγνύετε το κορνφλάουρ με την πούδρα αμυγδάλου και τα προσθέτετε στο μίγμα αβγού μαζί με το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.
Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν και αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ώστε να έχει πάχος 1εκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8-10 λεπτά.
Αφήνετε το μπισκότο να κρυώσει και με ποτήρι ή κουπ πατ το κόβετε σε δίσκους διαμέτρου 5-6εκ. Ανακατεύετε τη μαρμελάδα με το λικέρ και αλείφετε τους δίσκους. Τους βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Κατόπιν λιώνετε τη σοκολάτα με το λάδι σε μπεν μαρί, προσθέτετε τα κορν φλέικς και ανακατεύετε.
Με μια ξύλινη τσιμπίδα παίρνετε τα παγωμένα μπισκότα, τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα και τα αραδιάζετε σε δίσκο σκεπασμένο με λαδόκολλα. Τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τα σερβίρετε παγωμένα.
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες και 30 λεπτά
Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή & Food Styling, από Σιμόνη Καφίρη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου